Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Péntek a pénzpiacon

2013. október 25. 11:34
Tesla, Twitter, Microsoft - Lámpi Ferenc összefoglalója a hét utolsó kereskedési napjáról.

A Tesla piaci értéke magasabb mint amit „megérdemelne”, mondta a vállalat vezetője. Az elektromosautó gyártó vállalat csak 21 000 db autót adhat el idén, a vállalat értéke pedig 22 milliárd dollár, közel fele mint a Ford értéke, amely viszont több millió autót ad el.

Negatív hangulat uralkodott az ázsiai piacokon, amely mögött azon aggályok állnak, miszerint a kínai jegybank esetleges szigorítása likviditási problémákat okozhat.

A Twitter bejelentette az értékesítési ársávját, amely a várakozásoknál alacsonyabb. Az ársáv 17-20$ lesz, ennek megfelelően a vállalat értéke 11 milliárd dollár körüli. A várakozások szerint november első hetében kerülnek a papírok a New York Stock Exchange listájára.

Jobb lett a Samsung és a Microsoft gyorsjelentése is. A Microsoft a jó számokat főleg az üzleti és szerver szolgáltatásainak köszönheti, a fogyasztói és eszközeladási száma a várnál lassabb ütemben növekedtek.
Elhalasztották a MOL, és a horvát kormány közti, péntekre tervezett tárgyalást. Milanovic, horvát kormányfő szerint , mindössze néhány napot várat még magára a találkozó. A MOL részvényei nem reagáltak a hírre.

Lámpi Ferenc
Buda-Cash Brókerház Zrt

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.