2023. április 1.
//
Hugó névnap

Óriási sótartó lesz Veszprémben

2013. október 21. 11:43
Kétezer-ötszáz tonna só fér el abban a tárolóban, ami a Magyar Közút veszprémi üzemmérnökségén épül.

A sótároló alapkövét hétfő reggel rakták le a Közút telephelyén. A kőletétel előtt Szőke József műszaki vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy három milliárd értékű fejlesztést hajt végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ennek egyik eleme a veszprémi sótároló.

Szőke JózsefSzőke József

Hasonló egységet egyébként még öt városban: Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban és Mohácson létesítenek. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projektnek köszönhetően mintegy 580 új eszközt, köztük sószóró autókat, munkagépeket, hóekéket is vásárol a Közút. Ezáltal hatékonyabb, költségtakarékosabb is lesz a cég működése.

Szőke József, Porga Gyula és Fekete JánosSzőke József, Porga Gyula és Fekete János

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy a hárommilliárdos beruházás jelentős része itt, Veszprémben hasznosul. A veszprémi üzemmérnökség 466 kilométeres úthálózatot kezel, ez több mint hárommillió négyzetméternyi felületet jelent. A Házgyári úti tárolóban 1200 tonna só fért el, így a most épülő 2500 tonnás jelentősen növeli a tárolókapacitást. Reméli, hogy ezzel a beruházással a Közút is hozzá tud járulni a város fejlődéséhez.

Porga Gyula polgármester is ehhez a gondolathoz csatlakozott, kijelentve: Veszprémben hiszünk a fejlődésben, igyekszünk kihasználni az Európai Unió nyújtotta lehetőségeket. Öröm látni, hogy nem csak az önkormányzat gondolkozik így, hanem számos vállalat is lát lehetőséget a fejlesztésekre.

Az alapkőletétel után meg is kezdődtek a munkálatok, ha az időjárás engedi, december végére elkészülhet a tárolóegység, így az idei tél keményebb szakaszában már ezt az újítást is bevetheti a Közút.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

További cikkek

Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Péntek este lezárult a Vehír kvízjátéka, amelyben sportszerető olvasóink tesztelhették tudásukat, hogy mennyire vannak képben a hazai és a nagyvilág sporteseményeivel. Április 4-én pedig kiderül, hogy ki nyeri meg az aláírt Telekom Veszprém mezt, valamint a 30 ezer forint értékű utalványt a Saiko no Sushi ázsiai étterembe.
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Állami és városi kitüntetések, bagolycsalád a belvárosban és Szeged-verés az arénában. Ez mind március hónapban történt Veszprémben, amiket aktuális hírösszefoglalónkban idézünk fel.
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályudvaron tartott sajtótájékoztatón.
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.