Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Óvodafejlesztés Veszprémben

2013. augusztus 30. 14:27

A TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0026 számú projekt keretében Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata „Egységben az erő! – Óvodafejlesztés Veszprémben” című pályázati konstrukcióban 69.688.174 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pályázat keretében Veszprém 6 körzetének 13 óvodájában színvonalas, nevelést segítő programok, szakmai fejlesztő tevékenységek, valamint kül- és beltéri eszközbeszerzések valósulnak meg.

A pályázati konstrukció keretében a fenntartó az elnyert támogatásból közel 21 millió forintot fordít eszközbeszerzésre az intézményekben, 27 millió forint értékben összesen 14 fő tanügy-igazgatási képzésen, valamint 98 fő óvodapedagógus különféle pedagógiai képzéseken vesz részt. Mindezek mellett 7 millió forintot fordít az Önkormányzat szakmai programok megvalósítására.

A képzési programoknak köszönhetően az óvodapedagógusok hatékony, korszerű módszerek segítségével tudják fejleszteni az óvodás korosztályt. Az intézményekben széleskörű szakmai programok szervezésével is segítik az óvodapedagógusok munkáját. A fejlesztésekkel megújulnak az udvari játszóterek, korszerű és biztonságos kül-és beltéri bútorok, játékok és fejlesztőeszközök beszerzése történik.

A város szinte minden óvodája „Zöld óvodai” minősítéssel rendelkezik. Ehhez kapcsolódóan a környezetvédelem jegyében, a családok bevonásával egész napos óvodai rendezvényeket szerveznek, amelyek szorosabb együttműködés kialakítását teszik lehetővé az óvodák és a családok között.

A pályázat keretében Veszprém városban az óvodák tárgyi feltételeinek bővítésével és az óvodapedagógusok széleskörű szakmai képzésével magas színvonalon valósulhat meg az óvodai nevelés a felnövekvő új nemzedék számára.

A pályázatot 2012. augusztus 8-án nyújtotta be Veszprém Város Önkormányzata, a projekt 2013. június 1. és 2014. július 31. között valósul meg.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Cím: H-8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Honlap: www.veszprem.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.