2021. október 20.
//
Vendel névnap

Ne szekálják a magyar gazdákat!

2013. augusztus 1. 13:38
mti
A szocialisták szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) nem ellenőrzi megfelelően a földbérletpályázatokban vállalt feltételek teljesülését. A Fidesz szerint a baloldal csak "szekálja" a magyar gazdákat.

Gőgös Zoltán szocialista politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az NFA elnöke, Sebestyén Róbert április elején azt ígérte, május végéig az összes vitatott pályázat teljesüléséről számot adnak. Ez június közepéig sem történt meg, ezért Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez fordult, és több konkrét esetben számon kérte a nyertes üzleti tervek megvalósulását. Köztük volt az a kajászói földterület, amelyet egy kápolnásnyéki tetőfedő vállalkozó nyert el, ami ellen helyi gazdák földfoglalással tiltakoztak. Gőgös Veszprém megyében is talált olyan bérbe adott állami földterületet, ahol bár kellene, nincs állattartás. A szocialista politikus tovább folytatja vizsgálódását az általa gyanúsnak tartott pályázatok ügyében.

A Fidesz szerint szocialisták agrárpolitikája kimerül a magyar gazdák folyamatos szekálásában. "A Gyurcsány-Bajnai-kormányzás volt a zsebszerződések korszaka, a földek nagy része nagybirtokosok kezében volt" - olvasható közleményükben. Hozzátették: jelenleg a magyar földet és a földbérletet szigorú szabályok védik, az új földtörvény garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok tulajdonában és használatában legyen.

vehir.hu

További cikkek

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.