2021. október 20.
//
Vendel névnap

Közalkalmazottak az esélyegyenlőségért

2013. július 30. 14:38
Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében közalkalmazottak és köztisztviselők vettek részt a Türr István Intézet által tartott képzésben. Az erről szóló tanusítványt az érintettek kedden vehették át a városházán.

Az átadóünnepség nyitóbeszédét Némedi Lajos alpolgármester, a rendezvény védnöke mondta. Hangsúlyozta, a társadalom élete elképzelhetetlen anélkül, hogy esélyt adjunk a hátrányos helyzetben élőknek. Törekedni kell arra, hogy a júniusban megszavazott esélyegyenlőségi programot minél több szervezet megismerje és alkalmazza.

Némedi LajosNémedi Lajos

Petróczi Ferenc, a Türr István Képző és Kutató Intézet székesfehérvári igazgatója ismertette programjukat. Elmondta, először szkeptikus volt a projekt sikerével kapcsolatban, azonban megváltozott a véleménye, mikor látta milyen nagyszerű csapatot sikerült létrehozni a képzés során. A résztvevők aktívan tudják segíteni az önkormányzatokat abban, hogy a hátrányos helyzetűek esélyeit javítsák.

A közönséget az ünnepségen egy kerekesszékes tánccsoport is szórakoztattaA közönséget az ünnepségen egy kerekesszékes tánccsoport is szórakoztatta

Horák János

További cikkek

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.