Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Veszprémiek a döntőben!

2013. július 15. 13:16 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Minden veszprémi atléta döntőbe jutott a finnországi Tamperében rendezett U23-as Európa-bajnokságon, és remekül teljesítettek.

Férfi kalapácsvetésben mindkét magyar induló veszprémi volt. A VEDAC-tól tavaly a szombathelyi Haladás VSE-be igazolt Hudi Ákos 70,40 méterrel negyedikként jutott be a döntőbe, ahol 74,09 méterrel a második helyet szerezte meg. A VEDAC kalapácsvetője, Töreky Balázs egyéni csúcsot jelentő eredménnyel, 66,66 méterrel kilencedik helyen jutott be a döntőbe, ahol 65,70 méterrel 11. lett.

Női kalapácsvetésben Fertig Fruzsina képviselte a magyar és a veszprémi színeket. A selejtezőben 65,59 méterrel zárt, és hatodikként jutott a döntőbe. A fináléban rögtön első kísérletével (66,01) a harmadik helyen kezdett, az utolsó sorozat előtt pedig az ötödik pozícióban állt. A hatodik dobásra sikerült tovább javítani az eredményén, és 66,28 méterrel a negyedik helyet szerezte meg. A VEDAC kalapácsvetőit Zentai Tibor készítette fel az Európa-bajnokságra.

3000 méter akadályon Szalai Benjámin képviselte a VEDAC-ot. A selejtezőben az erősebb első futamba került, ahol egyéni csúcsot elérve a hatodik helyen ért célba, és mivel a második futam első négy helyezettje – akik automatikusan döntőbe jutottak – rosszabb eredménnyel zártak, így Tóthné Stupián Anikó tanítványa összesítésben is a 6. pozícióból várhatta a döntőt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.