2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Nehéz kampányra készülnek

2013. július 6. 15:27
Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség kampányfelkészítő regionális képzést rendezett Veszprémben szombaton. Az eseményen a választási szövetség két politikusa tartott sajtótájékoztatót.

Jávor Benedek országgyűlési képviselő, a PM társelnöke emlékeztetett arra, 15 éve pont ekkor alakult meg az első Orbán-kormány. Közölte, az azóta eltelt időnek a felében a Fidesz volt hatalmon, ezért nem lehet az ország problémáit kizárólag másokra fogni.

A politikus elmondta, a földtörvény, a trafikmutyi, a takarékszövetkezetekről szóló törvény mind azt a célt szolgálja, hogy Orbán Viktor és a hozzá közel álló oligarchák gátlástalanul nyúlhassák le a magyar emberek megélhetését szolgáló dolgokat. A Fidesz külföldön nem Magyarország, hanem saját mutyijának szabadságát akarja védeni – hangsúlyozta a képviselő. Az Együtt 2014- Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség ennek akar véget vetni.

Zajlik a képzés

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - PM Szövetség szakpolitikusa elmondta, a párt három hónap alatt 600 ezer fő támogatót tudott szerezni. Ez egy olyan hatalmas teljesítmény, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Mind a 106 választókerületben vannak már képviselőik, valamint jelentős aktivistahálózattal is rendelkeznek. A napokban elindítottak egy felkészítő képzést, amiben Barack Obama kampányszakértői is segítenek.

Szelényi Zsuzsanna és Jávor Benedek

Az Együtt – PM szövetség nyár végére már készen áll a 2014-es választások előtti kampányra- jelentette ki Szelényi Zsuzsa. Hozzátette, nehéz dolguk lesz, hiszen a Fidesz mindent megtesz azért, hogy az ellenzéki pártok dolgát megnehezítse. Ennek ellenére sikeres kampányra és jó eredményekre számítanak.

Horák János

További cikkek

Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között.
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Szombaton benyújtotta a kilépési nyilatkozatát Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek. Amögött, hogy a DK helyi embere alig fél év alatt a legerősebb ellenzéki politikus szerepéből a kilépésig jutott el, a zavaros veszprémi előválasztás áll és a demokratikus alapelveket nélkülöző központi pártutasítások sora.
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.