2022. augusztus 10.
//
Lörinc névnap

Nehéz kampányra készülnek

2013. július 6. 15:27
Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség kampányfelkészítő regionális képzést rendezett Veszprémben szombaton. Az eseményen a választási szövetség két politikusa tartott sajtótájékoztatót.

Jávor Benedek országgyűlési képviselő, a PM társelnöke emlékeztetett arra, 15 éve pont ekkor alakult meg az első Orbán-kormány. Közölte, az azóta eltelt időnek a felében a Fidesz volt hatalmon, ezért nem lehet az ország problémáit kizárólag másokra fogni.

A politikus elmondta, a földtörvény, a trafikmutyi, a takarékszövetkezetekről szóló törvény mind azt a célt szolgálja, hogy Orbán Viktor és a hozzá közel álló oligarchák gátlástalanul nyúlhassák le a magyar emberek megélhetését szolgáló dolgokat. A Fidesz külföldön nem Magyarország, hanem saját mutyijának szabadságát akarja védeni – hangsúlyozta a képviselő. Az Együtt 2014- Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség ennek akar véget vetni.

Zajlik a képzés

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - PM Szövetség szakpolitikusa elmondta, a párt három hónap alatt 600 ezer fő támogatót tudott szerezni. Ez egy olyan hatalmas teljesítmény, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Mind a 106 választókerületben vannak már képviselőik, valamint jelentős aktivistahálózattal is rendelkeznek. A napokban elindítottak egy felkészítő képzést, amiben Barack Obama kampányszakértői is segítenek.

Szelényi Zsuzsanna és Jávor Benedek

Az Együtt – PM szövetség nyár végére már készen áll a 2014-es választások előtti kampányra- jelentette ki Szelényi Zsuzsa. Hozzátette, nehéz dolguk lesz, hiszen a Fidesz mindent megtesz azért, hogy az ellenzéki pártok dolgát megnehezítse. Ennek ellenére sikeres kampányra és jó eredményekre számítanak.

Horák János