Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendőrök két keréken

2013. július 3. 13:39
Két kerékpárt kapott a Veszprémi Rendőrkapitányság az önkormányzattól. A bicikliket szerdán adták át a városháza előtt.

Némedi Lajos az eseményen elmondta, a kerékpárokat képviselői keretből vásárolták Halmay György önkormányzati képviselővel, egyenként 150 ezer forintért, veszprémi szaküzletekből. Az ötlet az áprilisi közgyűlésen vetődött fel, amikor a rendőrség beszámolt az eddigi munkájáról. Az új járműveknek köszönhetően remélhetőleg tovább növekszik a város közbiztonsága – jelentette ki az alpolgármester.  A kerékpárok városi tulajdonban vannak, a kapitányság csak használja őket.

Halmay György, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője elmondta, a rendőrség tavaszi felvetésére rögtön nekiálltak a kerékpárok beszerzésének, ám a bürokrácia miatt csak most jutottak el az átadásig. A politikus közölte: az önkormányzat tagjai között is rendkívül népszerű az ötlet, és szinte mindenki azt szeretné, hogy az ő körzetükben jelenjenek meg a biciklis járőrök. Ha lesz rá igény, akkor a rendőrség akár több kerékpárt is kaphat a későbbiekben – tette hozzá.

Ipsits Csaba rendőr alezredes, a város kapitányságának vezetője elmondta: ez az ajándékozás mutatja az önkormányzattal való remek együttműködésüket. A kerékpáros járőrök főleg a Séd-völgyben, a városközpontban, a várban, és a kerékpárutak mentén teljesítenek majd szolgálatot. A rendőr alezredes hangsúlyozta, a gyors szolgálatteljesítés mellett szeretnének példát mutatni biztonságos közlekedésből is. Remélhetőleg az itt élők és a turisták is értékelik majd a kerékpáros járőrök jelenlétét – zárta mondandóját Ipsits Csaba.

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.