2023. január 28.
//
Károly, névnap

Rendőrök két keréken

2013. július 3. 13:39
Két kerékpárt kapott a Veszprémi Rendőrkapitányság az önkormányzattól. A bicikliket szerdán adták át a városháza előtt.

Némedi Lajos az eseményen elmondta, a kerékpárokat képviselői keretből vásárolták Halmay György önkormányzati képviselővel, egyenként 150 ezer forintért, veszprémi szaküzletekből. Az ötlet az áprilisi közgyűlésen vetődött fel, amikor a rendőrség beszámolt az eddigi munkájáról. Az új járműveknek köszönhetően remélhetőleg tovább növekszik a város közbiztonsága – jelentette ki az alpolgármester.  A kerékpárok városi tulajdonban vannak, a kapitányság csak használja őket.

Halmay György, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője elmondta, a rendőrség tavaszi felvetésére rögtön nekiálltak a kerékpárok beszerzésének, ám a bürokrácia miatt csak most jutottak el az átadásig. A politikus közölte: az önkormányzat tagjai között is rendkívül népszerű az ötlet, és szinte mindenki azt szeretné, hogy az ő körzetükben jelenjenek meg a biciklis járőrök. Ha lesz rá igény, akkor a rendőrség akár több kerékpárt is kaphat a későbbiekben – tette hozzá.

Ipsits Csaba rendőr alezredes, a város kapitányságának vezetője elmondta: ez az ajándékozás mutatja az önkormányzattal való remek együttműködésüket. A kerékpáros járőrök főleg a Séd-völgyben, a városközpontban, a várban, és a kerékpárutak mentén teljesítenek majd szolgálatot. A rendőr alezredes hangsúlyozta, a gyors szolgálatteljesítés mellett szeretnének példát mutatni biztonságos közlekedésből is. Remélhetőleg az itt élők és a turisták is értékelik majd a kerékpáros járőrök jelenlétét – zárta mondandóját Ipsits Csaba.

Horák János

További cikkek

Elítélte a bíróság a hajléktalan társukat bántalmazó férfiakat
Elítélte a bíróság a hajléktalan társukat bántalmazó férfiakat
A Veszprémi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt marasztalta el a 33 és 40 éves, büntetett előéletű, hajléktalan férfiakat.
Baleset a Vámosi úton a Stadion utcánál
Baleset a Vámosi úton a Stadion utcánál
Rendőrök irányítják a forgalmat.
Két vadbaleset is történt csütörtökön Csopaknál
Két vadbaleset is történt csütörtökön Csopaknál
Az egyik sofőr őzet, a másik pedig vaddisznót gázolt el csütörtökön a 71-es számú főúton, Csopak térségében.
Sodrófával vágta hátba élettársát
Sodrófával vágta hátba élettársát
Súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt kell felelnie a 45 éves ajkai férfinak.
Felfüggesztett börtönre ítélték a buszsofőrt, aki autósokat szorított le a 82-esen
Felfüggesztett börtönre ítélték a buszsofőrt, aki autósokat szorított le a 82-esen
A Veszprémi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság ítéletét megváltoztatta, a vádlott által megvalósított közúti veszélyeztetés cselekményét 3 rendbelinek minősítette, a vádlott büntetését pedig súlyosította, őt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, továbbá 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől – közölte a Törvényszék.