2023. január 28.
//
Károly, névnap

Visszautasítják a vádakat

2013. július 3. 13:28
A Fidesz két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójára reagáltak a szocialisták szerdán. A korábban elhangzott rágalmakat visszautasítják.

A parlament egyik legjobban kereső, ám legritkábban hozzászóló fideszes veszprémi képviselője, Mihalovics Péter a közelmúltban sajtótájékoztatót tartott egy megjelent kiadvány kapcsán, a nyilvánosság előtt rágalmakkal illette az MSZP-t és elnökét, Mesterházy Attilát. A minden alapot nélkülöző vagdalkozásokat visszautasítjuk. Ez kevés annak eltakarására, ami a Fidesz kormányzása idején Magyarországon történik – adott hangot véleményének Hartmann Ferenc, a Magyar Szocialista Párt veszprémi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Hartmann Ferenc

Emlékeztetett, a Fidesz azzal kezdte, hogy folyamatosan, visszamenőleges törvényekkel felszámolta a demokrácia intézményeit és a jogállamiságot Magyarországon, napjainkban pedig a gazdasági pozíciók ipari mértékű megszerzése folyik. Hűbéreseknek való földosztás, a vazallusoknak pedig trafikok, patikák jutnak – fogalmazott. Hozzátette, a Fidesz mohósága nem ismer határokat, a parlament a napokban foglalkozott a takarékszövetkezetek államosítására vonatkozó elképzeléssel, ami gyakorlatilag einstandolás. A köztársasági elnök egy pillanatra megálljt parancsolt ennek a szándéknak, de az eddigi gyakorlatot ismerve véghezviszik a tervüket. Ezekről nem lehet különféle vádaskodásokkal elterelni a figyelmet. A Fidesz “narancsköztársaságot” épít az országban – húzta alá.

Gőgös Zoltán

Gőgös Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, több olyan ügyet tudna felsorolni, amiből kiadávnyok születhetnének, ha a saját civil szervezeteik is kapnának annyi támogatást, mint a jobboldaliak. Példaként említette a földpályázatokat. – Kisebb nyomázásba kezdtünk, s arra derült fény, hogy látványosan sok új cég jelent meg a pályázók között, két címre például 15 új céget jegyeztek be, ugyanazon ügyvéd közreműködésével, ráadásul mindegyikből kimaradt az állattenyésztés, mint tevékenység, ami nélkül pályázni sem lehetett volna. Kétszázezer hektár föld elosztásáról van szó – hívta fel a figyelmet.

Az országgyűlési képviselő beszélt még a rászorultaknak történő krumpliosztásról is, aminek kapcsán az állam elrohadt, mindenre alkalmatlan vetőmagot vásároltatott meg 1,2 milliárd forint értékben. Hozzátette még, a takarékszövetkezetek államosításával az államcsőd felé mehet az ország. – Azt javaslom a Fidesznek, gondolkodjanak el azon, miért lépett ki egy volt államtitkár közülük, miért mondta, hogy maffia családok irányítják az egész kormányzást – zárta gondolatát.
 

Cseh Zoltán

További cikkek

Ellenzék: nem tehetünk úgy, mintha nem lennének problémák
Ellenzék: nem tehetünk úgy, mintha nem lennének problémák
Az Európa Kulturális Fővárosa évaddal kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat az MSZP-LMP-Párbeszéd önkormányzati frakció kedden.
Gulyás: az idei büdzsé a rezsivédelem költségvetése
Gulyás: az idei büdzsé a rezsivédelem költségvetése
A rezsivédelem költségvetésének nevezte a 2023-as büdzsét a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Önkritikus és kritika nélküli politikus
Önkritikus és kritika nélküli politikus
A sztereotípiákból kiemeli, vagy inkább egy öngóllal a saját helyzetét nehezíti az a politikus, aki képes nyilvánosan az önkritikára? Karácsony Gergely és Porga Gyula közül az egyikük megtette ezt. Véleménycikk.
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
Az elhibázott brüsszeli szankciókról és a magyar kormány erre adott válaszairól tartott közös sajtótájékoztatót Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán délután Veszprémben. A sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb nemzeti konzultáció témaköreit is, valamint kiderült, miért fontos az, hogy minél többen részt vegyenek a kitöltésében.
LMP: Nincsenek válaszok városfejlesztési stratégiai kérdésekben
LMP: Nincsenek válaszok városfejlesztési stratégiai kérdésekben
A problémák beazonosítása precíz, de Gerstmár Ferenc szerint az erős válaszok még váratnak magukra.