2021. június 15.
//
Jolán névnap

Visszautasítják a vádakat

2013. július 3. 13:28
A Fidesz két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójára reagáltak a szocialisták szerdán. A korábban elhangzott rágalmakat visszautasítják.

A parlament egyik legjobban kereső, ám legritkábban hozzászóló fideszes veszprémi képviselője, Mihalovics Péter a közelmúltban sajtótájékoztatót tartott egy megjelent kiadvány kapcsán, a nyilvánosság előtt rágalmakkal illette az MSZP-t és elnökét, Mesterházy Attilát. A minden alapot nélkülöző vagdalkozásokat visszautasítjuk. Ez kevés annak eltakarására, ami a Fidesz kormányzása idején Magyarországon történik – adott hangot véleményének Hartmann Ferenc, a Magyar Szocialista Párt veszprémi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Hartmann Ferenc

Emlékeztetett, a Fidesz azzal kezdte, hogy folyamatosan, visszamenőleges törvényekkel felszámolta a demokrácia intézményeit és a jogállamiságot Magyarországon, napjainkban pedig a gazdasági pozíciók ipari mértékű megszerzése folyik. Hűbéreseknek való földosztás, a vazallusoknak pedig trafikok, patikák jutnak – fogalmazott. Hozzátette, a Fidesz mohósága nem ismer határokat, a parlament a napokban foglalkozott a takarékszövetkezetek államosítására vonatkozó elképzeléssel, ami gyakorlatilag einstandolás. A köztársasági elnök egy pillanatra megálljt parancsolt ennek a szándéknak, de az eddigi gyakorlatot ismerve véghezviszik a tervüket. Ezekről nem lehet különféle vádaskodásokkal elterelni a figyelmet. A Fidesz “narancsköztársaságot” épít az országban – húzta alá.

Gőgös Zoltán

Gőgös Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, több olyan ügyet tudna felsorolni, amiből kiadávnyok születhetnének, ha a saját civil szervezeteik is kapnának annyi támogatást, mint a jobboldaliak. Példaként említette a földpályázatokat. – Kisebb nyomázásba kezdtünk, s arra derült fény, hogy látványosan sok új cég jelent meg a pályázók között, két címre például 15 új céget jegyeztek be, ugyanazon ügyvéd közreműködésével, ráadásul mindegyikből kimaradt az állattenyésztés, mint tevékenység, ami nélkül pályázni sem lehetett volna. Kétszázezer hektár föld elosztásáról van szó – hívta fel a figyelmet.

Az országgyűlési képviselő beszélt még a rászorultaknak történő krumpliosztásról is, aminek kapcsán az állam elrohadt, mindenre alkalmatlan vetőmagot vásároltatott meg 1,2 milliárd forint értékben. Hozzátette még, a takarékszövetkezetek államosításával az államcsőd felé mehet az ország. – Azt javaslom a Fidesznek, gondolkodjanak el azon, miért lépett ki egy volt államtitkár közülük, miért mondta, hogy maffia családok irányítják az egész kormányzást – zárta gondolatát.
 

Cseh Zoltán

További cikkek

Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Továbbra is kérdéses, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az ellenzéki előválasztáson. A veszprémi DK-s politikus közösségi oldalán már többször jelezte, hogy demokratikus úton szeretné megmérettetni magát a többi ellenzéki jelölttel szemben, viszont az előválasztáson való részvétel feltételei miatt ez már nem csak az ő elhatározásán múlik.
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
Az ellenzéki előválasztás egyvalamire biztosan jó: az ellenzéki pártok egymás közt megemésztik a jelölteket, azaz lefolytatják azokat a teátrális vitákat, egyezségeket, amelyek végén egy látszólag konszenzusos jelöltet tudnak kiállítani a Fidesz-KDNP-vel szemben. Ugyanakkor, ha kívülről nézzük ezt a folyamatot, sokatmondó összefüggések és még nagyobb ellentmondásokat lehet találni a személyek és szervezetek között. Veszprém pedig orvosi lónak is beillene ebben.
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A Reformerek Pártjának céljairól beszélt szombati sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a párt alapítója.