Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is 1000 határon túli magyar gyermeket vár az Erzsébet-program

2013. június 5. 9:11 // Forrás: Erzsébet Program
Meghosszabbította két pályázat benyújtási határidejét a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett Hunyadi járat történelmi kirándulásra 2013. június 10-ig, a Határtalan túra táborba 2013. július 8-ig lehet még jelentkezni. Utóbbiba ezer, a Kárpát-medence országaiban élő magyar nemzetiségű gyermeket várnak.

A 8-15 éves gyermekek egy hetet tölthetnek el a Balaton-parti Zánkán, Európa legnagyobb gyerektáborában. A Határtalan túra minden csoportja bemutatja saját magyarlakta lakóhelyét, ennek neves szülötteit, kultúráját és mindennapi életét, így a gyermekek nemcsak az anyaországot ismerik meg jobban, de a magyarság szélesebb, teljes Kárpát-medencei hagyományait, múltját és jelenét is.

Az egyhetes tábor azonban legalább ennyire a nyaralásról, a közös élményekről is szól, hiszen a zánkai tábor igazi gyerekparadicsom saját stranddal és kikötővel, kalandparkkal, sportcsarnokkal, színházzal és mozival, saját hajó- és vitorlásparkkal. A létesítmény akadálymentesített, így a fogyatékossággal élők is kényelmesen tudnak kikapcsolódni.

A gyermekek 7-10 fős csoportokban jelentkezhetnek meghosszabbított határidővel július 8-ig. Az egyhetes nyaralás részvételi díja teljes ellátással gyermekenként 1000 forint.

Még lehet pályázni a Hunyadi járat kirándulásra

A Hunyadi járat történelmi kirándulás pályázatot az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében tanuló gyermek számára hirdetette meg az Alapítvány. A felhívás célja, hogy a Hunyadiak történelmi szerepvállalásáról tanuló diákok számára élővé tegye történelmünk e korszakát. A jelentkezés határideje június 10.

További részletek az Erzsébet-program Pályázatok oldalán olvashatóak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.