Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C

Idénykezdés csúcsokkal

2013. június 3. 22:23 // Forrás: MASZ
Májusban kétszer is megjavította az általa tartott kalapácsvető országos csúcsot Orbán Éva, a VEDAC versenyzője.

A május 21-én Pekingben elért 73,00 m-ről, majd a négy nap múlva Halléban dobott 73,44 méterről kérdezte az Universiade ezüstérmes atlétanőt a masz.hu.

– Hogyan alakult a pekingi verseny?
– Szerencsére az átállással nem volt problémám, verseny előtt sokat tudtam pihenni, így jól ereztem magam. Jó érzés volt az olimpiai stadionban versenyezni, és ez már a bemelegítésemen is érződött. Második dobásom volt a 73.00 m, de mivel csak 65 méteres vonal volt kihúzva, azt gondoltam, hogy 71-72 m között landolt a kalapács. Nagyon boldog voltam, amikor megláttam az eredményt, és a többi dobásom sem volt rossz.

Orbán Éva - fotó: masz.hu

– Még azon a héten következett Halle…
– A hallei versenytől nem tudtam mit remélhetek, Pekingből „haza esve” indultunk Németországba és az utazás miatt fáradtnak ereztem magam. Viszont azt tudtam, hogy az alapozás alatt nem hiába fektettünk hangsúlyt az állóképességre, így reméltem, hogy bírni fogom a sűrű programot. A verseny nagyon jó hangulatú volt, sok nézővel és elsőre sikerült az egyéni csúcs. Végig jól bírtam a versenyt, háromszor dobtam 71,50 m felett, amelyre korábban nem volt példa. Az is nagyon jó volt, hogy edzőm, Zentai Tibor és néhány edzéstársam, illetve több magyar a helyszínen volt.

– Milyen felkészülés előzte meg ezt a jó szériát, lehetett számítani már most ezekre az eredményekre?
– A felkészülésem nagyon jól sikerült, a tervezett munkát sikerült elvégeznünk az alapozás alatt. Teljesen más  munkát végeztem, mint a korábbi években, ezért nem tudtam, hogy az idei évben mire számíthatok. Szerencsére a sérülések is elkerültek. Végig bíztam abban a munkában, amit elvégeztem, és reméltem, hogy jól fogom kezdeni a szezont, de ezek az eredmények egy kicsit még engem is megleptek.

– Hogyan alakul a további program?
– A június viszonylag sűrű lesz, először Moszkvában versenyzek, majd Lengyelország, utána az EK és Osztrava. Kellenek ezek a versenyek, mert így tudok előre lépni es jól felkészülni a világbajnokságra. Természetesen tudom, hogy nem fogok minden versenyen egyéni csúcsot dobni, de fontos hogy az átlagom jó legyen, illetve hogy csúcsformába kerüljek Moszkvára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.