Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Elmaradt a bravúr / SG Flensburg-Handewitt – MKB Veszrém KC 32:29 (15:15)

2008. november 16. 19:16
Háromgólos vereséget szenvedett a Veszprém a férfi kézilabda Bajnok Ligája csoportrangadóján Flensburgban. A Mocsai-csapat hatvan percig partiban volt ellenfelével, sőt a második játékrészben vezetni is tudott. A házigazda azonban a folytatásban kevesebbet hibázott, s a hazai pálya előnyeit élvezve otthon tartotta a két pontot. A németek így megnyerték az F csoportot, a magyar bajnoknak pedig már a döntetlen is továbbjutást érhet a Haukar elleni utolsó hazai csoportmérkőzésen.
A mérkőzés előtt a legfontosabb kérdést Eklemovics játéka jelentette. Hiába bizakodtak a veszprémi szimpatizánsok, a klasszis irányító sérülése sajnos nem jött rendbe, így Sesum kezébe került a karmesteri pálca. A szintén maródi Pesic mellett ezúttal Korazija maradt ki a keretből.

Fej-fej mellett haladat a két együttes, hazai vezetést követően az MKB rendre egalizált, a 12. percben 6:6 állt az eredményjelzőn. A mienknél Ilyés, az ellenfélnél pedig Christiansen bizonyult a legtöbbször tarthatatlannak. Peric hiába hárított többször is bravúrral, a németek rövid idő alatt ötöt lőttek, míg Beutler hálója érintetlen maradt, 11:6. A mienknek láthatóan nehézséget okoztak a Flensburg lerohanásai villámgyors szélsőik révén. Mocsai Lajos változtatott, a remekül teljesítő Ilyés helyén Perezt küldte pályára támadásban, míg a beálló posztján Cozmának adott lehetőséget. AZ MKB megkezdte a felzárkózást, Iváncsik Tamás, Cozma és Perez révén két gólra megközelítették a németeket, 12:10. Előbb Knudsen, majd Christiansen növelte csapata előnyét, a folytatásban azonban óriásit hajrázott a Veszprém. Perez a játékrész utolsó szakaszában négyszer is betalált, Peric pedig hátul bizonyult magabiztosnak, így a reményt keltő 15:15-ös állásnál várhattuk a folytatást.


A lendületet sikerült átmentenie a KEK címvédőjének a szünet utánra is, 15:16-nál először vezettünk a teltházas Campushalléban. 19:19-ig tartotta a lépést a Mocsai-csapat, a Flensburg azonban tíz perc elteltével visszavette a vezetést. A norvég játékvezetők hazai oldalon a hétmétereseket ítélték előszeretettel, míg nálunk a kétperces büntetéseket osztogatták, a magyar csapat így szinte végig emberhátrányban kézilabdázott. A kapusteljesítmények is döntőnek bizonyultak, a németeknél Beutler parádésan védett, míg Peric a második játékrészben már nem tudta megismételni az első harminc percben nyújtott teljesítményét. Ugyanez mondható el Carlos Perezről is, aki a találkozó ezen szakaszában már nagyobb hibaszázalékkal lőtt. A német együttesből viszont úgy tűnt, hogy mind Christiansen, mind Knudsen képtelen hibázni. Vujin lépett elő gólfelelőssé, a 45. percben a szerb jobbátlövő két gólon tartotta csapatát, 25:23. A fenti körülmények ellenére is éltek az MKB VKC reményei, Muratovic és Knudsen azonban gondoskodott is róla, hogy a vendég gárda ne kapjon vérszemet, 28:23.  Az utolsó percekben még kettőre is sikerült csökkenteni a hátrányt (31:29), a második gólját lövő Boesen azonban eldöntötte el a két pont sorsát. A végeredmény: 32:29. A bravúr elmaradt, azonban a mutatott teljesítmény miatt nem lehet szégyenkezni valója a magyar bajnoknak. A továbbjutást a jövő szombati, Haukar elleni itthoni találkozón dől el, ahol már a döntetlen is veszprémi továbbjutást jelentene.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, F-csoport, 5. forduló:

SG Flensburg-Handewitt – MKB Veszrém KC 32:29 (15:15)
Flensburg, 6300 néző. Vezette: Kristiansen, Togstad (norvégok)
Flensburg: Beutler – Hansen 3, Carlén 4, Mogensen 2, Knudsen 7, Muratovic 4, Christiansen 10 (5). Csere: Jensen, Boesen 2, Vranjes, Heinl.
Vezetőedző: Kent-Harry Andersson
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 1, Lapcevic, Lushnikov, Gál 1, Ilyés 4, Iváncsik G. 2. Csere: Sesum 1, Vujin 7 (1), Cozma 5, Perez 6, Gulyás P. 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása. 8. p.: 3:3. 12. p.: 6:6. 19. p.: 11:6. 21. p.: 11:9. 25. p.: 14:10. 28. p.: 14:14. 34. p.: 17:19. 40. p.: 22:19. 43. p.: 24:21. 48. p.: 28:23. 50. p.: 28:25. 55. p.: 30:27
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/1

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.