Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egészség megőrzésében segítenek

2013. május 24. 14:51
A Wartha Vince utcában a nemrégiben Pro Urbe díjjal kitüntetett dr. Vándorfi Győző vezetésével megnyitott a Vanderlich Egészség Centrum.

Elsősorban a magas szív-érrendszeri rizikóval rendelkezőknek (többek között a cukorbetegeknek) szeretnénk mind a megelőzés, mind a gyógyítás terén segítségére lenni. Kiemelten fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, hiszen a korán felfedezett rizikófaktorok megszüntetése, vagy kezelése az élet meghosszabbításához és az életminőség megőrzéséhez vagy javításához elengedhetetlen.

A központ pénteki sajtótájékoztatóján Vándorfi doktor körbevezette Porga Gyula polgármestert, Némedi Lajos alpolgármestert és dr. Rácz Jenőt, a megyei kórház igazgatóját a létesítményben, melynek elsődleges célja a betegségek megelőzése. Elmondta, hogy egy évvel ezelőtt alapult a centrumot működtető nonprofit cég. Számukra az a fontos, hogy méltó körülmények között tudják fogadni a pácienseket. A szűrővizsgálatok mellett tanácsadással is foglalkoznak, és egy mozgáscentrumot is üzemeltetnek. Kiemelt figyelmet biztosítanak a hozzájuk fordulóknak, magas színvonalú szolgáltatást ígérnek.

dr. Vándorfi Győző, Porga Gyula, Némedi Lajos és dr. Rácz Jenő

Porga Gyula polgármester hiánypótlónak tartja az egészségügyi vállalkozást. Magyarország a nyugattal ellenben nem a prevencióra, a megelőzésre fordít energiát, hanem a már kialakult betegségek kezelésére. Ezen változtathat az új központ. A polgármester mindenkinek azt javasolja, hogy szakítson időt az egészsége ellenőrzésére, mert ez meghosszabbíthatja az életünket.

Dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a Vanderlich központra nem konkurenciaként tekint, és ezt egy metaforával illusztrálta is. Ahogy a közlekedés is összeomlana, ha a tömegközlekedés és a magán autók közül bármelyik réteget kivennénk a rendszerből, úgy az egészségügyben is jótékony hatással lehet az államilag finanszírozott egészségügyre a magán szektor belépése a piacra.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A fejlesztő foglalkozás ablak a világra A fejlesztő foglalkozás ablak a világra Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.   tegnap 20:09 Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Jurij C.-t, a Hableány katasztrófáját okozó Viking Sigyn kapitányát kedden Budapesten. Az ítélet nem jogerős. tegnap 10:34 Megvan Magyarország kórképe Megvan Magyarország kórképe Alig tíz hónappal a felmérés után már közzé is tette a KSH a részletes népszámlálási adatokat. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen helyzetben van jelenleg az a 9,6 millió ember, amit magyar társadalomnak hívnak. tegnap 10:32 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. tegnap 14:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.