Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

Az egészség megőrzésében segítenek

2013. május 24. 14:51
A Wartha Vince utcában a nemrégiben Pro Urbe díjjal kitüntetett dr. Vándorfi Győző vezetésével megnyitott a Vanderlich Egészség Centrum.

Elsősorban a magas szív-érrendszeri rizikóval rendelkezőknek (többek között a cukorbetegeknek) szeretnénk mind a megelőzés, mind a gyógyítás terén segítségére lenni. Kiemelten fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, hiszen a korán felfedezett rizikófaktorok megszüntetése, vagy kezelése az élet meghosszabbításához és az életminőség megőrzéséhez vagy javításához elengedhetetlen.

A központ pénteki sajtótájékoztatóján Vándorfi doktor körbevezette Porga Gyula polgármestert, Némedi Lajos alpolgármestert és dr. Rácz Jenőt, a megyei kórház igazgatóját a létesítményben, melynek elsődleges célja a betegségek megelőzése. Elmondta, hogy egy évvel ezelőtt alapult a centrumot működtető nonprofit cég. Számukra az a fontos, hogy méltó körülmények között tudják fogadni a pácienseket. A szűrővizsgálatok mellett tanácsadással is foglalkoznak, és egy mozgáscentrumot is üzemeltetnek. Kiemelt figyelmet biztosítanak a hozzájuk fordulóknak, magas színvonalú szolgáltatást ígérnek.

dr. Vándorfi Győző, Porga Gyula, Némedi Lajos és dr. Rácz Jenő

Porga Gyula polgármester hiánypótlónak tartja az egészségügyi vállalkozást. Magyarország a nyugattal ellenben nem a prevencióra, a megelőzésre fordít energiát, hanem a már kialakult betegségek kezelésére. Ezen változtathat az új központ. A polgármester mindenkinek azt javasolja, hogy szakítson időt az egészsége ellenőrzésére, mert ez meghosszabbíthatja az életünket.

Dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a Vanderlich központra nem konkurenciaként tekint, és ezt egy metaforával illusztrálta is. Ahogy a közlekedés is összeomlana, ha a tömegközlekedés és a magán autók közül bármelyik réteget kivennénk a rendszerből, úgy az egészségügyben is jótékony hatással lehet az államilag finanszírozott egészségügyre a magán szektor belépése a piacra.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51 A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. 2024. június 12. 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. 2024. június 12. 20:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.