Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Mindennapok Hősei: Szoboszlai András

2013. május 21. 22:54
Dr. Szoboszlai András Budapesten született 1979. április 21-én.

- Hogyan került kapcsolatba a gyógyítás művészetével?

- Édesanyám pszichiáterként dolgozott, már kis koromban kapcsolatba kerültem betegekkel, ugyanis sokan keresték fel édesanyámat a lakásunkon is. Láttam a különböző sorsokat, a különféle betegségeket, és azt, hogy a jól megválasztott kezelés hogyan eredményez gyógyulást. Feltehetően akkor fogalmazódhatott meg bennem, hogy nekem is valami hasonlót kell csinálnom, ha felnövök. A „felnőtté válás” gyorsan bekövetkezett, amikor a sikertelen felvételi után elkezdtem a veszprémi mentőállomáson dolgozni. A mentőknél végzett munka egyértelművé tette a számomra, hogy az orvosi pályát kell választanom, és azt hivatásommá tennem. A mentőmunka nagyon közel áll a baleseti sebészethez, ezért már az egyetem első éveiben tudtam, hogy a választandó szakmám a traumatológia lesz minden nehézségével együtt, természetesen úgy, hogy a mentőmunkát sem hagyom abba. 1997-2005 között mentőápolóként dolgoztam a mentőszolgálatnál, 2005. július 1-től mellékállásban, közben 2005. október 1-től a veszprémi kórház baleseti sebészetén gyógyítok.

- Mi jelenti a legnagyobb kihívást?

- A munkám legnehezebb része többek között, hogy a megfelelő időben a megfelelő döntést hozzam meg annak érdekében, hogy a betegek, illetve a sérültek életét megmenthessük. Ezzel együtt el kell fogadni, hogy nem vagyunk mindenhatóak, vannak olyan helyzetek, amikor bármit is teszünk, nem tudunk segíteni. Sok szép pillanatot adnak a mindennapok, hiszen látjuk, ahogy a megfeszített munkánk eredményeként a beteg felépül, meggyógyul. A gyógyítás az egyik legszebb képesség, ami az ember számára megadatott. Aki ezt az érzést minden szépségével, és szomorúságával együtt át akarja élni, annak ezt a szakmát kell választania.

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. ma 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. ma 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. ma 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.