Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Meztelenül a ballagáson

2013. május 4. 14:28
Szombat délelőtt elballagtak az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium végzős tanulói. Az ünneplés idén különösen emlékezetesre sikerült, hiszen a rendezvényt egy meztelen férfi zavarta meg.

Ballag már a vén diák, a Gaudeamus Igitur – sokan hallottuk már ezeket a dalokat, és talán énekeltük őket mi magunk is. Az Iparitól végleg búcsút vettek a végzős diákok, és hamarosan belevetik magukat eddigi életük egyik legkomolyabb próbatételébe, az érettségibe.

A rendezvény kezdetén Pro Schola díjat vehetett át Purger Gábor, 13.D. osztályos tanuló kiváló tanulmányi és versenyeredményeiért, valamint közösségi munkájáért. A kitüntetés tanárok részére megalapított változatát pedig Pulai Gáborné vihette haza.

Irányi László, az iskola igazgatója biztatta a diákokat, hogy mindig adják önmagukat. Ezzel kapcsolatban felidézett néhány egyszeri és megismételhetetlen kedves történetet a most ballagókkal kapcsolatban. Elmondta a tanulóknak, akik kikerülnek az iskola jelentette óvó környezetből, már saját vállukra nehezedik annak a súlya és felelőssége, hogy önmaguk legyenek. Ez azonban nem szabad hogy akárkit eltántorítson – jelentette ki az igazgató.

A könyvjutalmak és dicséretek átadása után az intézmény tehetséges diákjai énekkel és versekkel köszöntek el a ballagóktól. A végzősök átadták az iskola zászlaját az itt maradóknak.

A ballagást, úgy tűnik, nem mindenki nézte jó szemmel. Egy – a cikk írásáig be nem azonosított illető meztelenül rohant be az ünnepségnek helyet adó pályára, majd kereket oldott. A 11. osztályos gépészek megpróbálták elcsípni, ám a férfinek sikerült egy Hyundai típusú autóval kereket oldania. Sajnos az incidensről munkatársunk nem tudott fotót készíteni, ezért az olvasók segítségét kérjük. Akinek az esetről van fényképe vagy videófelvétele, azt kérjük, küldje el nekünk a szerkesztoseg@vehir.hu címre!

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.