Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Játékos programokkal a környezetvédelemért

2013. május 2. 15:55
Az észak-balatoni hulladékgazdálkodási projekt játékos programokkal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A Kohéziós Alap és a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében elnyert támogatásokkal jelenleg zajló Tiszta Európa Hulladékgazdálkodási Program mintegy 600 ezer ember számára teremti meg a korszerű hulladékgazdálkodás, a szelektív gyűjtés, a komposztálás feltételeit. A pályázatból elnyert pénz révén ez a fejlesztés kiegészül a régi, bezárt hulladéklerakók lerakók  ártalmatlanításával.

Veszprém megye 158 települését érinti „Az Észak-Balatoni Térség Települési Szilárdhulladék-kezelési Rendszer működési területén lévő, 33 db települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának megvalósítása” című, KEOP 2.3.0/2F/09-2010-0023 számú európai uniós projekt. Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 3.429.787.912 Ft támogatást nyert el a KEOP pályázati kiírásán. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás intenzitása 100%. 

A projekt népszerűsítése érdekében 2013. május 1-jén, környezetvédelmi rendezvényt tartottak Balatonalmádiban. A Rekultivációs projekt célja, hogy a régi, műszakilag nem megfelelő, bezárt vagy elhagyott hulladéklerakók megszűnjenek, helyükön tiszta, szép, hulladékoktól mentes, élhetőbb környezet jöjjön létre. A kivitelezés várhatóan 2015. június 20-ig valósul meg. 

A projektet érintő 5 körzetben, rendezvények keretében, környezetvédelmi programokkal hívják fel a figyelmet a rekultiváció jelentőségére.
A roadshow egyik állomása Balatonalmádi volt, ahol az érintett lakosság tájékozódhatott a projektről, a megvalósítási fázisokról, a beruházás jelentőségéről. A gyerekek figyelmét játékos formában, környezettudatos játékokon keresztül hívták fel a környezeti fenntarthatóság és környezettudatosság fontosságára. 

További állomások:
Pápa május 26. (vasárnap) – Civil majális
Tapolca június 7-9.(péntek-vasárnap) Tapolcai Tavasz
Balatonfüred május 26. (vasárnap) - Gyereknap
Devecser május 31. (péntek) – Gyereknap az iskolában

A rendezvények díjtalanul látogathatóak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.