Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Fejben már Flensburgban járt, de így is nyert az MKB / MKB Veszprém KC – Budapest Bank Kecskeméti KC 37:26 (16:9)

2008. november 12. 21:10
Tizenegy gólos sikert aratott az MKB Veszprém a férfi kézilabda élvonal szerdai összecsapásán a vendég Kecskemét ellen. A bakonyi gárda a megszokottnál több hibával játszott, azonban így sem okozott gondot Skaliczki László együttesének legyőzése. A Veszprém most már minden erejével a vasárnapi Bajnokok Ligája csoportrangadóra készülhet a német Flensburg Handewitt ellen.


Remekül tartották magukat az alföldiek a találkozó elején, 5:5-ig fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek. Az MKB ezt követően magasabb fokozatba kapcsolt, s egymás után szerzett újabb öt találatot, miközben Peric kapuja érintetlen maradt. Ebben természetesen fontos szerepe volt a klasszis hálóőrnek is. Támadásban pedig Ilyés és Gulyás bizonyult vezérnek, mindketten szép találatokat jegyeztek. A folytatásban azonban bosszantó hibák sorozatát produkálták a mieink. Szerencsére a vendégek nem tudták kihasználni a megingást, így hosszú percekig egyik hálót sem érintette a játékszer. A gólcsendet aztán a vendég kecskemétiek törték meg a 19. percben, 10:6-ra alakítva az állást. A magyar bajnok viszont kijött a gödörből, s egy újabb 5:0-s szériát produkált, így a hajrában bekapott gólok ellenére megnyugtató előnnyel mehetett a félidőre a csapat (16:9).

A szünetben cserélt Mocsai-mester, pályára küldte Vujint, Gált és Perezt. Éppen ezen trió közbenjárásának köszönhetően tudta továbbnövelni fórját a hazai csapat. A 34. percben Gál ejtette a kapuba a labdát, a közönséget pedig ámulatba, 19:10. A tízgólos differenciára sem kellett sokat várni, öt minutummal később máris 23:13 állt az eredményjelzőn. A Skaliczki-csapat küzdeni tudását mindenképpen dicséret illeti, ugyanis a találkozó ezen szakaszában sem adták fel reményeiket, s becsülettel hajtottak a lényegesen nagyobb tudású ellenfél ellen. Ennek köszönhetően egészen a játékrész feléig nem nőtt tovább a különbség, ekkor Gulyás Péter alakította 27:27-re az állást. Perezék a meccs utolsó szakaszában megpróbálták leszakítani a Kecskemétet, akiknek azonban plusz tizenháromról is sikerült visszakapaszkodniuk, s egy tisztes vereséggel megúszni a dunántúli kirándulást. A mieink végül 37:26-ra győztek, de a játék minden elemében megnyilvánult, hogy a veszprémi játékosok már a Flensburg elleni csatára készülnek.

MKB Veszprém KC – Budapest Bank Kecskeméti KC 37:26 (16:9)
Veszprém, 1000 néző. Vezette: Baranyai, Szloska

Veszprém: Peric – Gulyás 7, Markovic, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 5, Korazija 1. Csere: Andorka (kapus), Sesum 6, Gál 4, Cozma 4, Vujin 6 (3), Perez 4.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kecskemét: Kovács – Berta 2, Tóth 3, Kekezovic 5, Veselinov 2, Dobardzivej 6, Takács. Csere: Erdélyi (kapus), Vujasin 3, Dobó 2, Basaric 1, Skrbic, Muhl 2, Csorba.
Vezetőedző: Skaliczki László

Az eredmény alakulása: 8. p.: 5:5. 12. p.: 9:5. 20. p.: 10:6. 28. p.: 15:6. 39. p.: 23:13. 48. p.: 29:17
Kiállítások: –, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

Edző nyilatkozatok:

Skaliczki László: Gratulálok a Veszprémnek, amely más dimenzióban kézilabdázik, mint mi. Próbáltuk tagolni a védekezésünket, s távolt tartani a lövő játékosokat, de több hibát is elkövettünk. Néhány játékosomnál hiányzott a kellő bátorság. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a BL-találkozóra.

Mocsai Lajos: Gratulálok a szervezetten játszó vendégeknek. Tudatosan változtattam a csapatomon. Azokat a játékosaimat is pályára küldtem, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Elsősorban a Flensburg ellen mérkőzésre készültünk.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.