Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Újabb Erzsébet-tábor pályázatok

2013. április 15. 12:51
Újabb pályázatokat hirdetett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-tábor keretében. A gyermekek nemcsak a Forma-1 szabad edzésére, de akár Brüsszelbe is eljuthatnak, illetve idén is jelentkezhetnek felsőoktatásban részt vevő hallgatók és közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok az Erzsébet-táborba nyári segítő munkára.

2012-ben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében szociális üdültetésre 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat. Ennek köszönhetően több mint 100 ezer ember, ebből több mint 30 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által ebben az évben kiírt pályázatok induló keretösszege 2,5 milliárd forint. Ebből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatok, továbbá 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek, fiatalok számára meghirdetett általános és tematikus táborok, valamint Tavaszi és Őszi kirándulások kerültek kiírásra. Az Alapítvány a tavalyi Üdülési Csekkek idei maradványából 498 millió forinttal felemelte a 2,5 milliárd forintos induló keretösszeget.

Vívás és brüsszeli utazás is a lehetőségek között

Az Erzsébet-program célja, hogy minél több fiatal számára biztosítson kirándulási és táborozási lehetőséget, ezért három új sporttábort és további két tematikus tábort hirdetett az Alapítvány. Idén is lesz vitorlás-tábor. A sporttáborok vezetőihez csatlakozik Nagy Tímea kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok párbajtőrvívó, aki a vívótábort vezeti majd, valamint Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó. Utóbbiak a sportmenedzser táborban várják a felsőoktatásban részt vevő fiatalokat.

A „Mutasd meg településed Európának!” elnevezésű kiírás nyertesei négynapos utazásra mehetnek Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe. A „Hunyadi Járat 2013 történelmi kirándulás” pályázat célja, hogy a Hunyadiak történelmi szerepvállalásáról tanuló diákok számára élővé tegye e korszakot. Mindkettőt az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében tanuló gyermekeknek hirdették meg.

A pályázatok benyújtási határideje május 20.

Idén is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborba nyári segítő munkára felsőoktatásban részt vevő hallgatók és közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok, a pályázat benyújtási határideje május 1. A felhívással egy időben az Alapítvány egy napra szóló kirándulást is hirdetett alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói számára. A nyertesek a Hungaroringen, az Erzsébet-tribünön izgulhatnak kedvenc csapatukért. A Forma-1 pályázat benyújtási határideje 2013. június 10.

További információk és a pályázati adatlapok megtalálhatóak az Erzsébet-program Pályázatok oldalán.

 

Gödön és Siófokon pihentek az Erzsébet-program legelső üdülővendégei

A gödi és a siófoki Erzsébet Szállodát választották kora tavaszi pihenésük helyszínéül az Erzsébet-program legelső üdülővendégei.

A gödi Erzsébet Szállodát választotta Arany Imréné és Gunda Mihályné kora tavaszi pihenésének helyszínéül. Az Erzsébet-program legelső üdülővendégeit Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője köszöntötte nem sokkal azután, hogy elfoglalták szobájukat.

A nyugdíjas pályázat nyertesei Püspökhatvanból érkeztek Gödre. Arany Imréné elmondta, az Erzsébet-programban részt vevő szálláshelyek közül a gödit találták a legmegfelelőbbnek, mert különösen vonzó volt számukra, hogy fürdő is tartozik a szállodához.

A siófoki Erzsébet Szállodába egy kis Komárom-Esztergom megyei falucskából, Banáról érkezett a nagycsaládos pályázók közül elsőként Németh Tamás és családja. A szülők az Erzsébet-táborból hazaérkező gyermekeiktől hallottak először az Erzsébet-programról.

Két gyermekünk tavaly az Erzsébet-táborban töltötte a szünidőt Fadd-Domborin, nagyon tetszett nekik minden, különösen a programok. Tőlük kedvet kapva nézett utána a feleségem, milyen lehetőség lenne az Erzsébet-programban arra, hogy az egész család együtt pihenhessen. Így találtunk a nagycsaládosok számára meghirdetett felhívásramondta az apuka. A Németh-család öt napot töltött a Balaton-parton.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.