Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Veszprémi a legszebbek között

2013. március 13. 10:40
A kádártai Kovács Petra az ország harmadik legszebb hölgye, legalábbis erről döntött a Miss Alpok-Adria elnevezésű szépségverseny zsűrije. Áprilisban Olaszországban képviselheti hazánkat.

A szigligeti Miss Alpok-Adria megyei döntőn második lett, az első helyezett azonban visszalépett, így ő indulhatott az országos döntőben, amit a napokban rendeztek meg Miskolcon. Összesen 18 lány mérte össze szépségét. Bikiniben, utcai, valamint magyar díszruhában vonultak a zsűri elé. Csak egy nappal korábban érkeztek a helyszínre, így 24 órájuk maradt a teljes felkészülésre, feszített tempót diktáltak mindvégig - mesélte érdeklődésünkre Petra, akit mindig is érdekelt a modell szakma.

Mint mondta, korábban anyukája biztatta, jelentkezzen egy-egy szépségversenyre, amiken 2009 óta rendszeresen részt vesz, végül a két évvel ezelőtti veszprémi Miss Alpok-Adria megyei döntő adta neki a legnagyobb lökést ezen a területen, amire egyébként Kórosi Tibor, a HairVision vezetője unszolására vett részt.

Petra (jobbra) roskadásig megpakolva virágokkal, ajándékokkal,<br /> amit az elért harmadik helyezéséért kapott. Fotó: boon.hu

A 18 éves ifjú hölgy elmondása szerint nem izgult különösebben a miskolci döntőn, csak önmagát adta a színpadon. Jó csapat jött össze, csak kevés idejük volt megismerni egymást, de így is születtek barátságok - árulta el a Séf iskola végzős diáklánya. Petra végül a harmadik helyet szerezte meg az országos döntőben, így megnyerte a lehetőséget, hogy a másik két helyezettel közösen kéviselje hazánkat az olaszországi régiós döntőn április 13-án.

Izgatottan várjuk a fejleményeket, már csak azért is, mert gyakran jó eredménnyel jönnek haza onnan lányaink.

Miss Alpok-Adria

A ma már nagy hagyományokkal bíró sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor megkoronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre, hiszen az ilyen megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket. Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból, egy közel negyvenmillió lakost tömörítő;, országhatárokon átnyúló gazdasági, kulturális és piaci "összefogás" központjából indult. Ma már kilenc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország, és San Marino) szép lányai versenyeznek a megtisztelő címért.

Komoly hírnevet is hozhat a továbbjutás, 2002-ben például Zimány Linda ért el első helyezést ezen a nemzetközi szépségversenyen, de több alkalommal is magyar hölgy fejére került a korona.
 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.