Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

Méltó visszavágás!

2013. február 27. 20:37
Az MKB Veszprém 30:22-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda élvonal szuperrangadóján, így alapszakasz-győztesnek tekinthető. A szegediek nem jelentek meg a sajtótájékoztatón.

A mérkőzés előtt


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Az alapszakasz-győzelem volt a tétje a férfi kézilabda-bajnokság csúcsrangadójának, a Veszprém–Szeged összecsapásnak. Mint ismert, a Tisza-partiak az őszi „odavágón” súlyos verést (31:24) mértek a bakonyiakra az újszegedi sportcsarnokban. Igaz, nem sokkal később pontot hullajtottak Tatabányán, így a mienknek a szerdai meccsen már egy „sovány” egygólos siker is elegendőnek ígérkezett az első hely visszaszerzéséhez. Ismerve azonban a két fél „ősi” rivalizálását és az aréna páratlan hangulatát, biztosra vehették a veszprémi kézilabdabarátok, hogy kedvenceik alapos visszavágásra készülnek.

Ellentétes előjelekkel készültek a bajnokira a felek a nemzetközi porondon: Carlos Ortega legénysége hazai pályán „lelépte” a tartalékos madridiakat, a Szeged viszont simán kikapott Berlinben. A Bajnokok Ligája keddi sorsolásán pedig az is eldőlt, hogy a csoportelső MKB a spanyol Leónnal, a hatosában negyedikként záró Szeged pedig a lengyel Kielce együttesével találkozik a nyolcaddöntőben.

A vendégek legerősebb összeállításukban érkeztek, a túloldalon azonban Marco Oneto játékára nem számíthatott a szakmai stáb. A Kielben megsérült chilei-olasz beállós azonban – orvosi engedéllyel – nézőként már kilátogathatott a mérkőzésre.


Első félidő

Óriási harci kedvvel felvértezve, kőkemény védekezéssel kezdett házigazda. A remeklő hatos fal, s mögötte Fazekas teljesen elbizonytalanította a szegedi lövőket, míg a túloldalon Iváncsik Tamás, Nagy és Ugalde is mattolta Miklert (6. perc: 3:0). Ancsin találatával kezdte meg a felzárkózást a Pick, a folytatás pedig már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. A félidő harmadánál záporoztak a találatok: Nagy bombájára Sulc válaszolt, majd Terzic, illetve Prodanovic villant meg (5:3). A játékrész derekához közeledve Mikler is többször találkozott a játékszerrel, miközben támadásban egyre több pontatlanság csúszott az Ortega-csapat játékába. A vendégek éltek is a lehetőséggel, Larholm révén így egyre csökkent a különbség (14. perc: 6:5).

Kemény párharcok, nagy küzdelem, s a rangadóhoz illő színvonal jellemezte a találkozót. A Csongrád megyeiek is mindent megtettek a felzárkózásért, egyenlítés helyett azonban meglépett kettővel az MKB (20. perc: 8:6). Mindkét szakvezető megnyitotta a cseréket, úgy tűnt, hogy az ellenfélnek sikerült lendületben maradnia, Larholm büntetőjével a 23. percben már iksz állt az eredményjelzőn (8:8). A hazai időkérés szemlátomást felrázta a Veszprémet, amely óriási hajrával 4:0-s szériát produkált. Balogh és a védekező specialista Schuch „pengeváltása” után Jamali állította be a 13:9-es félidei állást.

Második játékrész

Jamali ott folytatta a térfélcsere után, ahol előtte abbahagyta: hatalmas erővel bombázott a hálóba. A 34. minutumban még látótávolságban voltak a Tisza-partiak, miután Gulyás ziccerét védte Mikler, Prodanovic pedig gólra váltotta a lehetőségét (15:12). Ám a vendéglátó – fantasztikus közönsége biztatását élvezve – újabb 3:0-s szériát produkált, így jelentősen csökkeni látszottak a Szeged pontszerzési esélyei. Nagy és Chema kétperces kisbüntetése után Ancsin talált be, de a további felzárkózást Fazekas megakadályozta, sőt, Császár négy a hat ellen is eredményes volt. A meccs kétharmadánál vezetett először héttel a húszszoros magyar bajnok (21:14), igaz, a Skaliczki-csapat is igyekezett helytállni, így a sokáig hat-hét gól között ingadozott a különbség.

A 44. percben lett először nyolc közte (23:15), majd a Pick kettőt faragott a különbségből, Larholm hetesét viszont már védte Fazekas. Ahogy az egész találkozón, úgy a hajrában is forrtak az indulatok a játéktéren. Zubai és Sulic kakaskodott egymással, az ezt követő kettős kiállítás után pedig végleg felőrölte ellenfelét az MKB VKC. Öttel a lefújás előtt tízet számolhatott a publikum a riválisra, miután Ugalde alakította 28:18-ra az állást. A hajrában már csak a gólkülönbség volt kérdéses, amely végül nyolcra csökkent. 30:22-es győzelmének köszönhetően a Veszprém lényegében alapszakasz-győztesnek mondhatja magát.


Férfi kézilabda NB I, 20. forduló:
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 30:22 (13:9)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: FAZEKAS – Császár 4 (1), Sulic 3, NAGY L. 5, SCHUCH 1, Terzic 1, Ugalde 3. Csere: Iváncsik T. 2, LALUSKA 3, JAMALI 5, RODRIGUEZ 2, Iváncsik G., Gulyás 1, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Szeged: MIKLER– PRODANOVIC 5, Ancsin 3, Zubai 1, Larholm 4 (3), SULC 4, Vadkerti. Csere: Czina, Blazevic, Lasica, Pribanic 2, Balogh 2, Buday, Kekezovic 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/1, ill. 4/3.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nem tartom sportszerűnek, hogy a szegediek nem jelentek meg a sajtótájékoztatón. A Tisza-parti vereség után én is nagyon mérges voltam, de tájékoztattam a sajtó képviselőit. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nagyon kemény három héten vagyunk túl. A játékosaim továbbra is fáradtak, ez okozza, hogy támadásban továbbra sem vagyunk tökéletesek. Védekezésben és lerohanásban azonban jól teljesítettünk. A mai napon harapósabb játékosokat láttam a pályán, s ez mindenképpen pozitívum.

Fazekas Nándor: – Nagyon örülök a győzelemnek. Nehezen viseltük a szegedi kisiklást, amit szerettünk volna ma kijavítani. Ennek szellemében mindent megtettünk a győzelemért. Támadásban azonban sokat hibáztunk, s én sem tudtam azt a teljesítményt nyújtani a kapuban, amit elvárok magamtól. Nagyon nehéz három héten vagyunk túl, hiszen a bajnokság mellett az is fontos volt számunkra, hogy a BL-ben megőrizzük a helyünket a csoport élén.

A szegediek nem jelentek meg a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón.

Galéria
MKB Veszprém KC – Pick Szeged 30:22 (13:9)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.