Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Simán verte az MKB a Dunaferrt a rangadón / Dunaferr SE - MKB Veszprém KC 22:28 (10:13 )

2008. október 15. 19:58
Hat góllal legyőzte a bajnoki címvédő MKB Veszprém a bronzérmes Dunaferrt a Budapest Bank férfi kézilabdaliga mai rangadóján. A hazaiak huszonöt percig tudták tartani a lépést a Veszprémmel, ezt követően azonban a bajnok realizálni tudta erőfölényét. A Mocsai-legénység így hét mérkőzés után is százszázalékos az élvonalban.

A hazaiaknál Nagy Kornél és Rosta Miklós sérülés miatt nem léphetett pályára, míg a bakonyiaknál a szintén maródi Iváncsik Gergő és Gulyás Péter mellett Marko Bagaricot nem nevezte Mocsai Lajos a találkozóra.

A két együttes szeptember elején találkozott utoljára, a Csermely és Társa Volkswagen II. Balatoni Kézilabda Fesztivál elődöntőjében magabiztosan nyert az MKB VKC.

A Dunaferr hat mérkőzésen egyetlen vereséget szenvedett, akkor meglepetésre a Balatonfüredi KC előtt hajtottak fejet Törőék. A Veszprém viszont mind a honi bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában hibátlan idén ősszel.

Kiváló hangulat fogadta a 2007/2008-as kiírás első, illetve harmadik helyezettjét az idény első rangadóján. Remekül kezdtek a vendégek, a 9. percben már is 1:5 állt az eredményjelzőn. Öt perc elteltével azonban az ex-szegedi Bajusz Sándor vezetésével előbb egalizált a Dunaújváros, majd a vezetést is átvették, 6:5. Fej-fej mellett haladt a továbbiakban a két gárda, s bizony Peric hárításai is kellettek az eredményhez. Kétgólos vezetéshez csak öt perccel a vége előtt jutottak ismét a mieink, ekkor Vujin alakította 10:12-re az állást. A félidei utolsó találatát is a szerb klasszis jegyezte, így háromgólos fór birtokában mehetett szusszanni az MKB a szünetben.


A második játékrész elején is a KEK-győztes akarata érvényesült jobban, a két veszprémi villanásnak köszönhetően máris ötre hízott az előny, 10:15. A lelkesen játszó Dunaferr mindent megpróbált, hogy tartsa a lépést ellenfelével, a Veszprém azonban nem adta könnyedén a kiharcolt előnyt. Főként a két átlövőnek, Pereznek és Vujinnak köszönhetően maradt az öt-hatgólos differencia. A végén már a fáradtság jelei is kezdtek megmutatkozni a „rövidebb” kispaddal rendelkező újvárosiaknál, a Veszprém pedig ha nem is brillírozott végig, de mindenképpen megérdemelten győzött a rangadón.

Dunaferr SE - MKB Veszprém KC 22:28 (10:13 )
Dunaújváros, 1200 néző. Vezette: Andorka, Hucker

Dunaferr: Stochl – Miss 5 (2), Zubai Sz. 3, Grebenár 2, Kemény, Bajusz 5 (2), Törő 3 Csere: Mikler (kapus), Zubai G., Sándor 2, Bakos, Szalafai 2
Vezetőedző: Kolics János
Veszprém
: Peric – Iváncsik T. 2, Vujin 7 (2), Eklemovics 4, Gál 1, Ilyés 2, Korazija 1 Csere: Lushnikov, Lapcevic 1, Cozma 1, Sesum 1, Perez 7, Markovic 1 (1)
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1:4. 15. p.: 6:5. 21. p.: 8:10. 37. p.: 11:17. 50. p.: 18:22. 56. p.: 21:26
Kiállítások
: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3

Az MKB Veszprém legközelebb szombaton, Izlandon lép pályára a BL harmadik fordulójának csoportmérkőzésén, majd október 26-án (vasárnap) a magyar bajnokság örökrangadója következik Szegeden.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.