Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Focus on Britain

2008. április 17. 11:52
Ötödik alkalommal rendezi meg a zánkai Egry József Szakközépiskola a Focus on Britain angol nyelvi versenyt. A megmérettetésre április 23-án kerül sor a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban.
 

A Focus on Britain verseny meghirdetésével azt a célt tűzték ki az iskola pedagógusai, hogy megyénk középiskolás diákjai minél szélesebb körben megismerjék a brit kultúrát, az ország nemzeti értékeit, találkozzanak hasonló életkorú, idegen nyelvet tanuló társaikkal és a játékos versengés tovább ösztönözze őket a nyelvtanulásban. Elsősorban reagáló-készségük, általános informáltságuk, kooperációs készségeik fejlesztése áll a verseny középpontjában – mondta el a Vehírnek Kőnigné Molnár Magdolna, az iskola pedagógusa.

A háromfős zsűri - melynek tagjai Csizmadia-Honigh Péter (Nagy-Britanniából érkezik), Csibi Erzsébet (Pannon Egyetem) és dr. Handó Melinda - állítja össze a feladatokat. Idén Nagy-Britannia nemzeti parkjait állítják középpontba, valamint értékelik a csapatok által előzetesen készített számítógépes prezentációkat. (A korábbi versenyeken plakátkészítés, társasjáték készítés, képregényrajzolás volt az előzetes feladat).

Mivel Veszprém megyében nincs hasonló rendezvény, a korábbi évek nagy érdeklődését is túlszárnyalóan 16 csapat jelentkezett egy ajkai, egy balatonfüredi és hat veszprémi középiskolából. A versenyből természetesen az Egry iskola növendékei sem maradnak ki.  

A szervezőknek az előző évekhez hasonlóan számos támogatót sikerült találniuk különböző nonprofit szervezetek és magáncégek személyében.

Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.