Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Légy a kedvenc könyved szereplője!

2012. július 30. 9:14
Álmodtad már azt, hogy benne vagy egy sztoriban, amit egy könyvben olvastál? Szoktál olvasni? És emlékszel az álmaidra? Ismered azt a módszert, amellyel a kettő összeköthető?

Már jó ideje töretlen lelkesedés kíséri, és egyre növekvő táborral rendelkezik az úgynevezett teljes elmés olvasás módszere. A módszert összefoglaló könyvet Magyarországon Villámolvasás címmel adták ki, de a legelterjedtebb név valószínűleg a fotóolvasás, hiszen az eredeti elnevezés a „Photoreading”.

A fotóolvasás lényege, hogy megfelelő körülmények között speciális szemállás segítségével képesek vagyunk elolvasni egy könyvet pár perc alatt. A sebesség percenként valahol 25 ezer és 1 millió szó között van, attól függően, hogy milyen eszközön olvasol. Papíralapú könyvekkel is nagyszerűen működik a technika, ha pedig digitális könyvekre gondolunk, akkor az információrobbanás új értelmet nyerhet az életünkben.

A helyzet persze korántsem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Elolvashatsz ezzel a módszerrel egy könyvet akár 10 másodperc alatt is, de ez még nem jelenti azt, hogy el is tudod mondani, mit olvastál. Az információ a tudattalan elmébe kerül ugyanis. A tudattalanhoz való hozzáférés szerencsére azonban lehetséges, ha nem is direkt módon. A kérdés tehát az, mit tegyél, hogy eszedbe jusson a könyv? A folyamatot, amely ezt biztosítja, aktiválásnak nevezünk. Ezek között rendkívül izgalmas élményt nyújt az ún. spontán aktiváció, amikor az információ „magától” jelenik meg a tudatos elmédben.

A spontán aktiváció különleges formája, amikor éjjel megálmodod a fotóolvasott könyvet. Lehetsz szemlélője az eseményeknek, de akár a szereplője is. Ez azt is jelenti, hogy bár a film, videó, vagy akár a videojátékok, amelyek ma már irdatlan méretű képernyőkön - de akár a zsebedben hordott kütyün is - hódítanak vagy kábítanak, mégsem annyival jobbak egy könyvnél, amelyben sokszor még képek sincsenek, csak egy rakás betű. A fotóolvasott könyvek álmunkban történő megjelenése ugyanis a legteljesebb, egész estét betöltő széles vásznú mozit valósítja meg, ráadásul teljesen természetes, egészséges módon, amelyhez semmilyen képernyőre nincs szükséged.

Ehhez nyugodtan vedd hozzá azt, hogy ezek az álmok csupán jótékony mellékhatásai a fotóolvasásnak. A legtöbb ember, aki megszerzi magának ezt a képességet, legtöbbször olyan célokkal teszi ezt, mint pl. az iskolai tanulmányok, a nyelvtanulás, vagy a szakmai lépéstartás felgyorsítása, az otthon lévő több tucatnyi könyv elolvasása, vagy saját személyiségének kifinomult fejlesztése.

Szeretnél többet is megtudni erről a módszerről? Hamarosan újabb cikkel jelentkezünk. Szeretnéd használni ezt a technikát? Most lehetőséged nyílik rá, hogy megtanuld, hiszen 2012. augusztus 4-5-én Veszprémben 2 napos teljes elmés olvasás tanfolyamon vehetsz részt.

Bővebb információ: http://mindennapinlp.hu/villamolvasas
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.