Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 13. Szervác
Veszprém
17°C
2024. május 13. Szervác
Veszprém
17°C

Megkerülték a Félszigetet / Másfélszáz hajó rajtolt Balatonfüredről

2008. szeptember 22. 9:47 // Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség
147 nevezett hajó, 600 versenyzőjének részvételével, embert próbáló időjárási viszonyok között, erős szélben szeptember 20-án 10,30-kor a balatonfüredi Atomerőmű SE előtti vízterületről elrajtolt a Sika - Geze Nagydíjért kiírt Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. A nagydíj a Magyar Vitorlás Szövetség nagyhajós osztályok részére kiírt évadzáró versenye. A Félsziget-kerülő a Balaton Kupa tízedik egyben záró futamát a Tornádó nyerte.

A rajtot követően a Szeremley Huba kormányozta "Vénusz" 250-es cirkáló árboctörést szenvedett ezért feladni kényszerült a versenyt. Az erős időnként viharos erejű szél miatt több hajó havária miatt kiállt. A versenyrendezőség kizárt három hajót, akik hirdetésviselési engedély nélkül viseltek hirdetést a verseny alatt.



A SIKA-GEZE Nagydíjat, valamint a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001. évben alapított "Széchenyi István Vándordíj"-at és a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros színű szalagot, melyet a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlék-versenyeken a továbbiakban árbocán viselhet az abszolút első Hortobágyi Gábor vezette Tornádó nyerte.


 


 

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.