Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Ciudad Real lett a bajnokok bajnoka / Öt góllal is vezetett az MKB Veszprém, a végén mégis a spanyolok örülhettek

2008. szeptember 21. 16:31
Ötven percig vezetett a Mocsai-legénység a Bajnok Ligája-győztes BM Ciudad Real ellen, a hajrában azonban a hispánok koncentráltak jobban is begyűjtötték a Bajnokok Tornájának serlegét. A Veszprém mindent megtett a sikerért, s sokáig úgy tűnt, hogy meglepheti a világ legtehetősebb kézilabda egyesületét. A bravúr azonban ezúttal elmaradt, de a gárda így is dicséretet érdemel.

Jól kezdett a hazai pályán játszó MKB Veszprém a spanyol élcsapat ellen, nagyon kemény és határozott védekezés jellemezte a hátsó alakzatot, s elől sem tűntek megilletődöttnek a bakonyiak. A találkozó első gólját Ilyés lőtte, majd Korazija passzát a meginduló Iváncsik Tamás lőtte Sterbik kapujába, 2:0. A harmadik percben született az első vendég találat, a francia Abalo jóvoltából. Peric parádézott a hazai kapuban, Rutenka csak a megítélt hetesből tudott egalizálni, 2:2. Rövid időre ugyan, de a vezetést is átvette a Dusebajev-legénység, a 7. percben Laen lövésével lett 2:3. Gál Gyula azonban nem sokáig hagyta örülni a Ciudad szimpatizánsait, s gyorsan egyenlített. A 10. percben Peric ismét ziccert fogott, Vujin a túloldalon azonban kihagyta a büntetőt. Lapcevic két perccel később vezetést szerzett, 4:3. Sterbik szintén brillírozott, Ilyést is sikerült megakadályoznia az újabb gólszerzésben, majd Rutenka egyenlített 4:4. A 14. percben Iváncsik Tamás hetesből túl tudott járni Sterbik eszén, majd Korazija is eredményes volt egy remek kontra után, 6:4. Kapusparádét láthatott a publikum, Abalo lövését védte Peric, Ilyés ziccerét pedig a túloldalon Sterbik. Maradt a kétgólos különbség, a 19. percben Sesum gyönyörű átlövéséből lett 7:5, majd Peric hárított nagyot. Újra Sesum volt eredményes, s először vezetett hárommal a Mocsai-csapat. Stefansson, Rutenka és Rodriguez góljaival azonban hamar elfogyott az előny, 8:8. Öt perccel a félidei szünet előtt Marko Vujin ismét átvetette a vezetést, majd egy remek ellentámadás végén Lapcevic szerezte a 10. hazai gólt. Három perccel a félidei sípszó előtt Gál juttatta a gólvonal mögé a játékszert, csapatát pedig ismét háromgólos vezetéshez. A fór a szünetre is megmaradt, Vujin alakította ki a 13:10-es állást.


A második félidő első momentuma Sterbik hárítása volt Vujin próbálkozásával szemben, majd Stefansson duplázott, 13:12. Ilyés szerezte az első MKB gólt a második játékrészben. Rutenka értékesített büntetője után Vujin, majd Ilyés volt eredményes, 16:13. A Veszprém továbbra is remekül játszott, hátul Peric adott tartást a csapatjátéknak, azzal, hogy spanyol ziccerek sorozatát hárította, elől pedig Vujin és Eklemovics vitte a hátán a gárdát. A 40. percben utóbbi góljaival már 20:16-re vezettek a hazaiak. A 43. percben ismét Sterbik hárította Vujin hetesét, az MKB azonban Korazija szemfüles találatával először vezetett öttel. Három perccel később még mindig 24:19-es állásnak örülhetett a rendkívül lelkes és hangos publikum, aztán a hazai játék hirtelen megtorpant. Úgy tűnt, hogy a mieink leblokkoltak, netán elfáradtak, a hispán gárdának pedig minden sikerült. Sterbikék így produkáltak egy 5:1-s szériát, s az 51. percben egyenlítettek. Perez kétperces büntetését követően Ilyés kritikus pillanatban még betalált, de a BL-címvédő ismét hengerelt, s egy 4:0-s sorozattal végleg eldöntötte a találkozó, s a kupa kimenetelét. A vége 28:32 lett, a Veszprém közel állt a bravúrhoz, de ezúttal szegényebb lettünk egy álommal.

MKB Veszprém KC - BM Ciudad Real 32-28 (10-13)
Veszprém, 5500 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)

Veszprém: Peric - Iváncsik T. 3/1, Vujin 5/1, Eklemovics 4, Gál 3, Ilyés 4, Korazija 2. Cserék: Markovic, Cozma, Perez 3, Sesum 2, Lapcevic 2, Lushnikov.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Ciudad Real: Sterbik - Parrondo 3, Metlicic, Stefansson 5/2, Laen 1, Rutenka 10/3, Kallman 6. Cserék: Pajovic 1, Davis, Vaquero 2, Dinart, Abalo 1, Morros 3.
Vezetőedző: Talant Dushebajev.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Büntetők: 4/2, ill. 6/5
Az eredmény alakulása: 9.p: 3:3, 21.p: 8:5, 27.p: 11:8, 38.p: 18:14, 44.p: 22:17, 54.p: 25:26 

A Bajnokok Tornája legjobbjai külön elismerésben részesültek. Érdekesség, hogy valamennyi díjazott viselte korábban, illetve viseli jelenleg a Veszprém mezét.

A torna gólkirálya: Byrte Myrhol (HSG Nordhorn)
A torna legjobb játékosa: Marko Vujin (MKB Veszprém KC)
A torna legjobb kapusa: Sterbik Árpád (BM Ciudad Real)

A férfi kézilabda Bajnok Tornája 2008-as kiírásának végeredménye:

1. BM Ciudad Real
2. MKB Veszprém KC
3. THW Kiel
4. HSG Nordhorn

Nyilatkozatok:

Talent Dusebajev: Hatvan percig nagyon jól támogatta a közönség a Veszprémet. Nagyon kevéssel a vége előtt még ötgólos hátrányban volt a Ciudad Real, ennek ellenére győzni tudtunk, s nagyon elégedettek vagyunk.

Mocsai Lajos: Gratulálok Talent Dusebajev kollégámnak és csapatának, megérdemelt győzelem volt. Sajnos a végjátékban, illetve az utolsó tíz-tizennégy percben nem bírtuk tartani azt a tempót, amit az egész mérkőzésen diktáltunk. Egy nagyon magas színvonalú meccset játszottunk, nagyon nagy szükség lesz arra, hogy ilyen mérkőzéseken edződjön a csapat. Ez az a szint, amiért nagyon sokat kell dolgozni. Azt gondolom, hogy szégyenkezni valónk nincs, fantasztikus atmoszférában egy gyönyörű tornát rendezett Veszprém, köszönjük azoknak, akik ehhez hozzájárultak, s támogatták azt, hogy ilyen óriási csatákat láthattunk.

Gál Gyula: Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött, s ilyen hangulatot varázsolt ebbe az arénába, ezen a hihetetlen hétvégén. Úgy érzem, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt, hogy ebben a csarnokban, ilyen közönség előtt pályára léphettem. Sajnos szomorúan, hiszen a világ legjobbjait verve, de a világ legjobbjától kikapva lettünk másodikak, úgy érzem, hogy ebből a kisvárosból, ezzel a csapattal ez nem olyan rossz eredmény. Ez egy nagyon jó erőfelmérő volt, s szeretnénk a megkezdett úton továbbhaladni.

Didier Dinart: Nagyon nehéz meccs volt, különösen azért mert Veszprémben játszottunk. Nagyon feszült és jó meccs volt, s megérdemeltük, hogy az utolsó percekben fordítsunk.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! Idén is arra buzdítja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány az adózókat, hogy állatvédőknek ajánlják fel 1%-ukat. tegnap 20:21 Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! 1. Futsal Club Veszprém Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! Alázatot, szenvedélyt, győzni akarást, bizonyítási vágyat, szívvel-lélekkel való küzdelmet vár játékosaitól a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a címvédő, éllovas Haladás ellen pénteken (kezdés: 18.30) az NB I felsőházi rájátszásának utolsó hazai meccsén. tegnap 16:12 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.