Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A THW Kiel nyerte a bronzmeccset / HSG Nordhorn - THW Kiel 31:36 (13:18)

2008. szeptember 21. 14:45
A német bajnok és kupagyőztes THW Kiel nyerte a bronzcsatát a Bajnokok Tornája 2008-as kiírásában. A Zebrák végig vezetni tudtak a német rangadón, a Myrhollal a soraiban felálló HSG Nordhorn együttese több jó periódust is produkált, de a találkozó egészét nézve teljesen megérdemelt győzelmet aratott Alfred Gislason gárdája.

A német bajnok és kupagyőztes THW Kiel kezdte jobban a bronzcsatát, a hatodik percben már is 5:1-re vezettek az EHF-kupa címvédője ellen. Kim Andersson és Jicha járt élen a góltermelésben. A Zebrák - amolyan Bundesliga stílusban - nem sokat dédelgették a játékszert a támadásoknál, néhány átadás után máris kapura törtek. Az újdonsült olimpiai bajnok Omeyer pedig biztosan állt a lábán a kapuban, több nagy hárítást is bemutatott. Kukucka vezetésével aztán a Nordhorn is megkezdte a felzárkózást, 8. perc 4:5. Kim Andersson továbbra is kiváló formában kézilabdázott, 4:7-nél már a negyedik gólját szerezte a svéd klasszis. A 10. percben Omeyer védett kétszer egymás után bravúrosan, kisvártatva pedig már öt volt közte, Lund szépségdíjas támadás után helyezett a hálóba. A játékrész felénél Klein kétszer is meglódult, remek labdaszerzések után már hétre dagadt a különbség, 5:12. Omeyer hosszú percekre lehúzta a rolót, majd a hosszú nordhorni gólcsendet Kukucka törte meg, 18. perc 6:13. A találkozó ezen szakaszában már a Nordhorn hálóőre, Gentzel is többször találkozott a játékszerrel. A közönség nagy örömére Myrhol is feliratkozott a gólszerzők közé, csapata pedig folytatta a felzárkózást, Kukucka bombája után Myrhol kétszer is beköszönt, majd Przybecki góljával öt gólra is megközelítették a Kielt a játékrész hajrájában, 11:16. A különbség pedig már nem változott, 13:18-as állásnál mehettek félidei pihenőre a mérkőző felek.

Kitűnően kezdte a Nordhorn a második harminc percet. Myrhol vezetésével kettőre is sikerült megközelíteniük az ellenfelet, három perc elteltével 17:19 állt az eredményjelzőn. 19:21-ig tudta tartani a kiharcolt különbséget a HSG, aztán a Kiel 5:0-s sorozatával ismét hét került közé, 19:26. Sőt a remeklő Andersson góljaival a 46. percben már 21:29 volt az állás. Az 51. percre ismét feljött az EHF-kupa címvédője, Weinhols és Verjans találataival 26:31 Négy perccel a vége előtt Myrhol lőtte a 10. akciógólját, a találkozó másik legjobbja, Andersson azonban azonnal válaszolt, 28:34-re alakítva az állást. A végeredmény 31:36, a kieliek nyakába megérdemelten akaszthatják a bronzérmeket.

 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.