Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A BL-címvédő vár a Veszprémre a Bajnokok Tornája döntőjében / BM Ciudad Real-THW Kiel 31:24 (14:11)

2008. szeptember 20. 19:48
Nem sikerült a visszavágás a THW Kiel gárdájának a spanyol BM Ciudad Real ellen a 2007/2008-as Bajnokok Ligája kiírás fináléjában elszenvedett vereségért. A világ két legerősebb együttesének párharcában a spanyolok akarata érvényesült, s 14:11-es félidei állást követően 31:24 arányban legyőzték a német bajnokot. A holnapi döntőben így Sterbikék várnak a Nordhornt magabiztosan legyőző Veszprémre.

A spanyol sztárcsapat a legerősebb összeállításában érkezett a királynék városába, míg német oldalon hiányzott többek között a sérült Karabatic, valamint az eltiltott Zeitz. A mérkőző felek bemutatásánál természetesen a vajdasági születésű, korábbi elsőszámú közönség kedvenc, Sterbik Árpád kapta a legnagyobb tapsot.


A tavalyi Bajnokok Ligája gólkirálya, Stefannson szerezte a találkozó első gólját, majd Kim Andersson egyenlített egy remek átlövésből. Fej-fej mellet haladtak az együttesek, a 7. percben 4:4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően örülhetett először Sterbik bravúrnak a publikum, a játék képe azonban nem változott, 10. perc 5:5. 14 percnek kellett eltelni ahhoz, hogy kettővel vezessen a spanyol sztárcsapat, Laen találatával 8:6. A németek időkérés után próbálták rendezni a sorokat, Jicha faragott is egyet a hátrányból. A játékrész derekánál azonban Rutenka ismét kettőre növelte a különbséget, 9:7. Jó labdaszerzés után Pajovic lőtte a tízedik, Abalo pedig a tizenegyedik hispán gólt. A 20. percben Klein törte meg a Zebrák gólcsendjét, 11:8. A játékrész hajrájában maradt a három-négygólos differencia. Kevéssel a sipszó előtt Rutenka alakította ki a 14:11-es félidei állást.

A második harminc perc Jicha góljával indult, majd Rutenka is betalált, 15:12. Maradt a közte három, Parrondo bombájával 16:13-ra. A folytatásban Steafansson és Pajovic vezetésével produkált egy 4:0-s szériát a Ciudad, 20:13, a Gislason-legénység pedig úgy tűnt, hogy már nem tud megújulni. Jicha lőtte a 14. német gólt, de Kallmann zsinórban hármat szerzett, 23:14. A 44. percben ismét Sterbik kápráztatta el a nagyérdeműt, két - egymás után bemutatott - bravúrjával. A játékrész felénél Lundström alakította 24:17-re az állást, majd az 51. percig további hármat faragtak a Zebrák, 25:20. Ötnél közelebb azonban nem sikerült kerülni a németeknek, sőt 27:22 után Dusebajev-csapat lőtt még hármat, 30:23.

BM Ciudad Real - THWKiel 31:24 (14:11)
Veszprém, 4500 néző. Vezette: Olsen, Pedersen (dánok)

Ciudad Real: Sterbik – Garcia 2, Metlicic 2, Stefansson 4 (2), Laen 4, Rutenka 7 (2), Kalman 3. Csere: Hombrados (kapus), Dinart, Pajovic 3, Abalo 4, Rodriguez, Davis, Argila 2.
Vezetőedző: Talant Dusebajev
Kiel: Omeyer – Kavticnik 4, Andersson 6, Lund 1, Anic, Jicha 5, Klein 1 (1). Csere: Palicka (kapus), Lövgren 2 (1), Ahlm 4, Lundström 1.
Vezetőedző: Alfred Gislason
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2:3. 14. p.: 8:6. 20. p.: 11:8. 26. p.: 13:9. 34. p.: 15:13. 38. p.: 20:13. 46. p.: 25:18. 55. p.: 27:22
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/2

Zatkalik Dávid
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? A tökéletes női szandál kiválasztása a nyári napokra egy olyan feladat, amely minden nő számára izgalmas kihívást jelenthet. A kényelem és a stílus ötvözése kulcsfontosságú, hiszen a nyári hónapokban a szandál válik a mindennapi viselet alapkövévé. Ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális darabot, figyelembe kell venni több szempontot is. Nézzük, vajon mik ezek! Tarts velünk! ma 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.