Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öngyújtók voltak a gyermekszobában

2008. április 15. 19:07 // Forrás: Index/MTI
Feltehetőleg az anyát teszik felelőssé azért, hogy hétfőn három gyermek életét vesztette a Veszprém megyei Tüskeváron egy lakástűzben. A nő magára hagyta gyermekeit, a szobában öngyújtók is voltak, így keletkezhetett a tűz, aminek füstje a három gyermek halálát okozta.
 

Büntetőeljárást indított a rendőség a gyermekeit magára hagyó tüskevári anya ellen; a hétfő esti lakástűzben három gyermekét elvesztő asszony szabadlábon védekezhet - mondta Zanati Gyula százados, az ügyet vizsgáló nyomozó kedden. Az anyát a rendőrség több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekményével gyanúsítja - tette hozzá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozója.

Az anya mély depresszióba esett (hétfőn este erős nyugtató injekciókat kapott), és a tragédiát követően csak több órával tudták kihallgatni, orvosi felügyelet mellett. Elmondása szerint a három gyermek közül kettő aludt, amikor csupán néhány percre átszaladt a szomszédba hétfőn estefelé, és a visszatértekor azt látta, hogy nagy füst árad ki a gyerekek szobájából.

Az anya mindhárom - ájultnak látszó - gyermekét az utcára vitte, és az odarohanó emberekkel együtt igyekeztek őket életre kelteni. A mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek, ám a négyéves fiút, a hároméves kislányt és az egyéves kisfiút már nem lehetett megmenteni, mindhárman életüket vesztették a füstben.

Az alkalmi munkákat vállaló férj ellen nem folytat eljárást a rendőrség, ő ugyanis a tragédia idején Ajkán dolgozott. A férfit - aki szintén erős nyugtató injekciót kapott - a rendőrség vitte haza hétfőn este a tüskevári lakásukra.

A helyszíni szemle során a gyerekszobában - ahol a függöny, a tollpárna és a pelenka gyulladt meg - két öngyújtót találtak a rendőrök.

A szülőknek az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni, mondta Molnár Levente, Tüskevár polgármestere. A család igen szerény, sőt "kimondottan szegény" körülmények közt élt, de semmilyen probléma nem volt velük, februárban költöztek Ajkáról Tüskevárra és igyekeztek beilleszkedni a település közösségébe.

A gyászoló szülőkkel a polgármester még nem tudott beszélni, pedig az önkormányzat gyorssegélyt kíván kiutalni a családnak, és a temetési költségeket is vállalják. Gondot okoz azonban, hogy a család tulajdonképpen nem tüskevári: hiába szólították fel már többször is őket, hogy jelentkezzenek be állandó vagy legalább ideiglenes tartózkodásra a településre, a válaszuk mindig az volt, hogy nincs pénzük Ajkára utazni a papírmunka intézésére. Mindennek ellenére az önkormányzat igyekszik megtalálni a törvényes módját annak, hogy a tragédiát szenvedetteken segíteni tudjon, hangsúlyozta a polgármester.

Beke G. László
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.