Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kitüntették klímastratégiánkat

2012. április 27. 11:19
Az Európai Klímaszövetség Klíma Sztár díját vehette át Veszprém az ausztriai Schloss Hof kastélyban tartott gála esten április 26-án, csütörtökön.

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2011 – Helyben az éghajlat védelméért címmel felhívást tett közzé az önkormányzatok részére a legjobban megvalósított éghajlatvédelmi tevékenységért járó díjért.

Veszprém a város energiastratégiájával, A kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében, valamint a kerékpárút-hálózat fejlesztése projektjeivel érdemelte ki az elismerést, amit Porga Gyula polgármester vett át csütörtökön este az ausztriai Schloss Hof kastélyban tartott gálán, amelynek részeként 9 ország 20 városa kapott kitüntetést. Magyarországot Mórahalom képviselte még.

Veszprém energiapolitikája, hogy 2026-ra 25 százalékkal csökkenti a város szén-dioxid kibocsátását, és részben törekszik az energiafüggetlenségre. Energiaigényének 20 százalékát helyben megtermelt, megújuló energiákból kívánja fedezni. Ennek megvalósításába a társadalom legszélesebb rétegeit vonják be, lakossági csoportokat, civil és szakmai szervezeteket, gazdasági társaságokat, felsőoktatási intézményeket, illetve államigazgatási szerveket.

Az energetikai stratégiában megfogalmazott célok a város élhetőségének fenntartásán túl a kistérségekre és a megyére kiható intézkedéseket, a javító feladatokat, az azokért felelős személyeket és szervezeteket is meghatározzák. A benne foglalt feladatok végrehajtása mindannyiunk feladata és felelőssége, ami csak a lakosok, a gazdasági, a társadalmi és a szakmai szervezetek összefogásával hajtható végre.
 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.