Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Beindul a dobószezon

2012. április 26. 16:52 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Szombaton rendezi a VEDAC hagyományos évadnyitó dobóversenyét, ahol már a nyári világversenyekre nyílik szintteljesítési lehetőség.

Április 28-án (szombaton) a stadionban található dobópályán rendezi meg a minden évben nagy érdeklődésre számot tartó évadnyitó dobóversenyt a VEDAC. A program 11:30-kor a női, majd a férfi diszkoszvetéssel kezdődik, ahol hazai versenyzők is dobókörbe állnak.

A világversenyek tükrében, veszprémi szempontból a legnagyobb érdeklődésre számot tartó versenyszámokat, a női és férfi kalapácsvetést 14:00 és 18:00 óra között rendezik.


Pásztor Bence

Az ifjúsági világbajnok Pásztor Bence az ifjúságiak és a juniorok között is elindul, hogy miért? A VEDAC reménysége dobogóesélyesként készül a júliusi junior világbajnokságra (egy korosztállyal feljebb!), és már most le akarja tudni a szintteljesítési kötelezettségét. A másik nagy feladata, hogy saját korcsoportjában visszahódítsa a világcsúcsot katari riválisától. Világversenyt az ifiknek idén nem rendeznek, de a világcsúcs egy nemes cél, és Bence hazai pályán szeretné bizonyítani, hogy ő a legjobb ifjúsági kalapácsvető a világon.


Töreky Balázs

Nagy csata várható a juniorok között Árvai Krisztián és Töreky Balázs között, Pásztor Bence mellett csak egyikőjük indulhat a junior világbajnokságon, ráadásul néhány szombathelyi versenyző is pályázik arra az egy helyre. A kiküldetési szintet már ők is megdobhatják szombaton, de a szövetségi kapitány csak később – várhatóan június végén, a Budapest Bajnokság eredményei alapján – fogja eldönteni a másik utazó személyét.


Árvai Krisztián

A hölgyek versenyében biztosan dobókörbe áll a szintén junior világbajnokságra készülő Fertig Fruzsina, aki nagy eséllyel pályázik arra, hogy szombaton teljesítse a szintet. Ebben az esetben nyugodtan készülhet a világversenyre, hiszen nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy kiszoruljon az utazó csapatból.


Fertig Fruzsina

Szerdán érkezett haza az egyesült államokból Orbán Éva, aki idén már a harmadik olimpiájára készül. Az időeltolódás miatti átállás és kisebb betegsége miatt a napokban fog eldőlni, hogy el tud-e indulni az évadnyitó dobóversenyen, ha igen, akkor egy kétszeres olimpikont is láthatunk versenyezni szombaton.

Érdemes tehát kilátogatni a szombaton stadionba, hiszen izgalmas verseny és több világszínvonalú eredmény várható.

Versenyszámok és időrend:
11:30 Diszkoszvetés női minden korcsoport
12:30 Diszkoszvetés férfi minden korcsoport
14:00 Kalapácsvetés női, gyermek, serdülő, ifi korcsoport
15:30 Kalapácsvetés férfi, gyermek, serdülő, ifi korcsoport
17:00 Kalapácsvetés férfi, női, junior, felnőtt korcsoport
18:30 Súlylökés férfi, női minden korcsoport

vehir.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.