Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztató szezonkezdet

2012. március 31. 8:58 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC londoni olimpiára készülő kalapácsvetője, Orbán Éva szint közeli eredménnyel nyerte 2012. évi első versenyét.

Az Egyesület Államokban készülő kétszeres olimpikon kalapácsvető Los Angelesben állt dobókörbe egykori tanulmányainak helyszínén, az University of Southern California (USC) dobópályáján március végén.

A felkészülési versenyen Orbán Éva magabiztosan nyert, 68,66 méteres dobása biztató a szezon elején, hiszen a Londoni Olimpia B szintje 69,00 méter. A VEDAC kiválóságának az olimpiai részvétel miatt nem kell aggódnia, hiszen tavaly 71,33 méterrel megdöntötte a magyar csúcsot, és 17 centiméterre megközelítette az A szintet (71,50 m).

A kaliforniai versenyen Orbán Éva több mint négy métert vert a mezőnyre, a második helyezett 64,13 métert dobott.

– Kicsit álmosan kezdtünk a szezon elején, de a következő versenyem már jobb lesz. Volt egy kilépett 69 méter feletti dobásom, de a sorozatom 68 méter körül volt, ami nem rossz. A 4 kilós kalapácshoz még hozzá kell szoknom, mert a felkészülés során nehezebb szerekkel dobtam, ami érződött is a versenyen. Egy kicsit lassú voltam, de még csak március van. Még egy versenyem lesz Amerikában, mielőtt hazamegyek, amin még jobb eredményt szeretnék elérni – számolt be a versenyről Orbán Éva.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.