Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

Vérükben van az atlétika

2012. március 18. 12:34
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC hosszútávfutó testvérpárja, Tóth Áron és Lili is nagy tehetsége korosztályának.

A 18 esztendős Tóth Áron tizenkét esztendeje dolgozik Tóthné Stupián Anikó és Németh Eszter edzővel. Az elmúlt években számos magyar bajnoki címet, dobogós helyezést ért el a VEDAC színeiben.


Tóth Áron

Az elsőéves junior sportoló 2011 júliusában a franciaországi Lille-ben rendezett ifjúsági világbajnokságon képviselte Magyarországot, majd ezt követően a törökországi Trabzonban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) magyar válogatottként 6. helyezést ért el a kiemelkedően erős mezőnyben.

Ezen a két versenyen, illetve az őszi válogatókon elért eredményei alapján a Magyar Atlétikai Szövetség ifjúsági korúként beválogatta abba a junior válogatottba, amely hazánkat képviselte 2011 decemberében a szlovéniai Velenjében rendezett mezei Európa-bajnokságon. Áron itt legfiatalabbként a legjobb eredményt érte el.

A veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium informatika szakos tanulója, többszörös diákolimpiai bajnoka 2012-ben két jelentős világversenyre készül: a júliusi barcelonai junior világbajnokságra, valamint a decemberi szentendrei mezei futó Európa-bajnokságra. Sikeres felkészülése esetén mindkét megmérettetésen nagy esélye van az indulásra.


Áron három évvel fiatalabb húga, Lili hatéves kora óta dolgozik együtt Németh Eszter és Tóthné Stupián Anikó edzőkkel. Az elmúlt években magyar bajnoki címeket, dobogós helyezéseket ért el a VEDAC színeiben. Az utolsó éves serdülő sportolót bátyjához hasonlóan a szakma nagy tehetségként tartja számon.


Tóth Lili

A többszörös diákolimpiai dobogós helyezett sportolót 2011 nyarán ptx (légmell) rendellenességgel megműtötték, ami több hónapra visszavetette az edzésben, azonban nagy akaraterejével és szorgalmával az év végére visszanyerte korábbi formáját, edzettségét, és a mezei országos bajnokságon bajnoki címhez segítette veszprémi klubját.

Az idei évben cél az országos bajnokságokon való minél jobb helyezések megszerzése, valamint a serdülő, majd ennek folytatásaként jövőre az ifjúsági válogatottság elérése.

Lili a veszprémi Dózsa György Általános Iskola 8. osztályos tanulója, a jövő tanévtől pedig az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium gimnáziumi tagozatán szeretne továbbtanulni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.