Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az USA-ban remekelt a VEDAC-os

2012. március 14. 14:50 // Forrás: masz.hu
A VEDAC atlétája az egyetemi bajnokság első osztályában, 800 méteren jutott be a döntőbe, és az előkelő 6. helyen végzett.

Miközben Isztambulban a fedett pályás vb küzdelmei folytak, az Egyesült Államokban péntek-szombaton bonyolították le az egyetemi bajnokság mindhárom divíziójának fedett pályás döntőit.

Az első osztály versenyeit az idahoi Nampában rendezték. Az egyedüli magyar résztvevő, a VEDAC sportolója, Bozzay Boglárka volt, aki 800 méteren az előfutamokból továbbjutott 2:05.66-os eredménnyel, majd a döntőben a kiváló hatodik helyezést szerezte meg 2:06.00 perces idővel.

A masz.hu beszámolója szerint a második osztály küzdelmeinek a minnesotai Mankato adott otthont, ahol magasugróink sikeresen helyt álltak. Szabó Barbara megnyerte a magasugrást (186 cm), míg Harsányi Olivér a második helyen végzett (218 cm).

A kaliforniai Fullertonban rendezték a Ben Brown Invitational szabadtéri versenyt. Ozorai Jenny remek egyéni csúccsal: 68,08 méterrel nyerte a kalapácsvetést. Sorozata: 66.60 - 68.08 - 64.50 - 64.84 - x - 65.30. Korábbi legjobbja: 66,12 m volt.

A magyar örökranglistán ezzel az eredményével a harmadik helyre jött fel, Orbán Éva és Divós Katalin mögé. A Southern California Egyetem színeiben Jennynél csak egy dobóatléta ért el jobb eredményt, a korábban ugyanitt végzett Orbán Éva /70.18m 2008-ban.

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.