Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

Atlétikacsemege a stadionban

2012. március 9. 20:42 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Vasárnap a hazai dobóatlétika korosztályos legjobbjai látogatnak el Veszprémbe, a téli dobó ob-re. A világbajnok, az ifi olimpia bronzérmese és a junior Eb döntősei is dobókörbe állnak.

A VEDAC rendezi idén az ifjúsági és junior korosztály téli dobó bajnokságát, ahol kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és gerelyhajításban mérik össze tudásukat a versenyzők. A fedett pályás versenyek elmaradása miatt nem jár bajnoki pont az egyesületeknek az országos bajnokságon elért legjobb eredményekért, de a szervezők így is színvonalas versenyre számítanak, hiszen a bajnoki cím eldöntése mindig presztízskérdés. A veszprémiektől főként kalapácsvetésben várhatók kiemelkedő eredmények, de indulnak versenyzők diszkoszvetésben és gerelyhajításban is.

A verseny 10:45-kor kezdődik a női kalapácsvetéssel, ahol a tavalyi junior Európa-bajnokságon 5. helyezett Fertig Fruzsina győzelmi esélyekkel lép dobókörbe. A múlt heti felnőtt bajnokságon 61,50 méterrel – egy centiméterrel lemaradva az aranyéremről – második lett, ezúttal is 60 méter feletti eredményre számíthatunk tőle.


Pásztor Bence 80 méter felett szeretne dobni

A női kalapácsvetés után, 11:45-kor a női diszkoszvetés következik, majd a 12:45-kor rendezik a verseny megnyitóját. 13:15-kor kezdődik a – veszprémi szempontból – fő versenyszám, a férfi kalapácsvetés, ahol dobókörbe áll az ifjúsági világbajnok Pásztor Bence, aki toronymagas esélyese a versenyszámnak, 80 méter felett szeretne dobni.

A juniorok között nagy csatát fog vívni a győzelemért a junior EB 9. és 10. helyezettje, Árvai Krisztián és Töreky Balázs. A VEDAC két kalapácsvetője évek óta korosztályuk legjobbjai között szerepelnek, Töreky 2010-ben, az ifjúsági olimpián bronzérmes volt.

A kalapácsvetéssel párhuzamosan, 13:00 órától rendezik a férfi, majd 14:00 órától a női gerelyhajítást, végül a 15:00 órakor kezdődő férfi diszkoszvetéssel zárul a program. Érdemes kilátogatni a veszprémi stadionba (Wartha V. u. 3.), hiszen izgalmas, látványos verseny várható.
 

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.