2021. április 13.
//
Ida névnap

Meglepetéssel készül a Mojszejev Táncegyüttes

2012. március 8. 16:21
Március 19-én a Veszprém Arénában lép fel a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő világhírű Mojszejev Táncegyüttes.

Február végén Moszkvában ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a világhírű Mojszejev Táncegyüttes. A gálaelőadásra az együttes főhadiszállásán, a legendás Tchaikovsky Concert Hall-ban került sor, ahol a jeles eseményen a társulat legszebb koreográfiáit mutatták be. Az est különlegessége volt, hogy a meghívott vendégtársulatok, a bolgár, a lengyel, a szerb, az ukrán és a magyar művészek is egy-egy tánccal tisztelegtek a példátlan jubileum előtt.

A márciusi magyarországi turné műsorában Igor Mojszejev klasszikus koreográfiáit láthatják a nézők. Több mint 200 alkotás közül választották ki az előadás darabjait. Az első részben a látványos orosz tánc, a „Nyár” mellett bemutatják a tatár, a moldáv, az üzbég, a kalmük táncot, valamint a közkedvelt háborús eposzt, a „Partizánok” című alkotást. A második részben nemzetközi táncokkal köszöntik a nézőket: görög, bolgár, szerb, macedon és mexikói táncok mellett egy meglepetés tánccal is készülnek a magyarországi jubileumi műsorra!

MOJSZEJEV
75 éves Jubileumi Turné

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként:
2012. március 17. (szombat), 20:00
2012. március 18. (vasárnap), 20:00
Papp László Budapest Sportaréna

További előadások:
2012. március 16. (péntek), 19:00 – Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
2012. március 19. (hétfő) – Veszprém, Veszprém Aréna
2012. március 20. (kedd), 19:00 – Szeged, Városi Sportcsarnok
2012. március 21. (szerda), 19: 00 – Debrecen, Főnix Csarnok
2012. március 23. (péntek) 19.00 – Miskolc
 

vehir.hu

További cikkek

Hatvan éve léptük át a világűr határát
Hatvan éve léptük át a világűr határát
Hatvan évvel ezelőtt az emberiség olyasmit vitt véghez, amit korábban egyetlen fajnak sem sikerült: elhagytuk a bolygónkat és kiléptünk a világűrbe.
Augusztusra költözik, és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest!
Augusztusra költözik, és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest!
Az elhúzódó koronavírusjárvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 között rendezik a VeszprémFestet.
Ismét verssel fizethettek a színházszeretők
Ismét verssel fizethettek a színházszeretők
Hatodik alkalommal rendezte meg a Veszprémi Petőfi Színház egyedi „Fizessen verssel” kezdeményezését a Magyar Költészet Napja alkalmából.
A vers érzelmi vakcina
A vers érzelmi vakcina
Amely épp úgy működik, mint a rendes oltás: attól nem véd meg, hogy átéljünk bizonyos érzelmi szituációkat, de segít, hogy sokkal könnyebben vészeljük át őket. A magyar költészet napja alkalmából Nyáry Krisztián online előadására hívta az érdeklődőket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár.
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Gáspár Sándor, Kossuth-díjas színművész már 2013 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, ez alatt az időszak alatt a fővárosban is játszott, de vidéken is vendégszerepelt, így például Veszprémben. A vírus óta jórészt Alsóörsön van, onnan jár be abba a városba, ahol éppen dolga van. Mi Székesfehérváron találkozunk vele, egy rádiójáték felvétele után.