Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglepetéssel készül a Mojszejev Táncegyüttes

2012. március 8. 15:21
Március 19-én a Veszprém Arénában lép fel a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő világhírű Mojszejev Táncegyüttes.

Február végén Moszkvában ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a világhírű Mojszejev Táncegyüttes. A gálaelőadásra az együttes főhadiszállásán, a legendás Tchaikovsky Concert Hall-ban került sor, ahol a jeles eseményen a társulat legszebb koreográfiáit mutatták be. Az est különlegessége volt, hogy a meghívott vendégtársulatok, a bolgár, a lengyel, a szerb, az ukrán és a magyar művészek is egy-egy tánccal tisztelegtek a példátlan jubileum előtt.

A márciusi magyarországi turné műsorában Igor Mojszejev klasszikus koreográfiáit láthatják a nézők. Több mint 200 alkotás közül választották ki az előadás darabjait. Az első részben a látványos orosz tánc, a „Nyár” mellett bemutatják a tatár, a moldáv, az üzbég, a kalmük táncot, valamint a közkedvelt háborús eposzt, a „Partizánok” című alkotást. A második részben nemzetközi táncokkal köszöntik a nézőket: görög, bolgár, szerb, macedon és mexikói táncok mellett egy meglepetés tánccal is készülnek a magyarországi jubileumi műsorra!

MOJSZEJEV
75 éves Jubileumi Turné

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként:
2012. március 17. (szombat), 20:00
2012. március 18. (vasárnap), 20:00
Papp László Budapest Sportaréna

További előadások:
2012. március 16. (péntek), 19:00 – Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
2012. március 19. (hétfő) – Veszprém, Veszprém Aréna
2012. március 20. (kedd), 19:00 – Szeged, Városi Sportcsarnok
2012. március 21. (szerda), 19: 00 – Debrecen, Főnix Csarnok
2012. március 23. (péntek) 19.00 – Miskolc
 

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.