Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kovács Tamás győzelme Spanyolországban

2012. március 3. 21:32 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A Spanyolországban edzőtáborozó Kovács Tamás Torreviejában győzött nemzetközi félmaratoni futóversenyen 1:05:56 perces eredménnyel.

Szemán János tanítványa, aki eséllyel pályázik a londoni olimpiai szereplésre, egyre jobb erőállapotban várja a tavaszi idényt. A VEDAC atlétája a versenyt telefonon így értékelte:

– A verseny két körös volt. Az első körben elég nagy élboly volt az elején. Ez kb. 3 km-re 6-7 fősre olvadt. Itt volt egy robbantás, amit én túl erősnek és korainak éreztem, ezért nem mentem bele, inkább futottam a saját iramomat tovább. Öten mentek el ebből, az előnyük kb. 100m-re nőtt, de 6 km után elég hamar szétesett a csapat. Az egyikük kiállt (ő idén Almeriában 5. lett előttem), a másik nem sokkal utána megállt (azt hiszem nyerte idén Orihuelát), de ő aztán visszaállt, és 2. lett. Egy másik srácot 7 után értem utol (ő 3. volt Almeriában). Be akartam állni mögé, de annyira lelassult már, hogy mentem egyből tovább. Nem is ért célba. Az utolsó srácot 9 után értem utol, és onnan egyedül futottam végig. Jól ment gond és holtpont nélkül –mesélte Kovács Tamás.

– A pálya tetszett. Nem volt teljesen sík, inkább kicsit hullámos, de nagy emelkedő sem volt benne. Elég sok néző volt végig, nem nagyon volt "üres járat", bíztatták az embert. Az idő meleg volt, teljesen nyárias, 22-23 fok, de aránylag sok volt a pályán az árnyék, így nem főtt meg a fejem. Szél viszont nem fújt, ami nem túl gyakori. Örülök, hogy a 190 km-es terhelés ellenére is (vagy épp ezért?) jól ment a verseny, és sikerült kihasználni, hogy a többieknek nem életük versenye volt. Most versenyeztem először pulzusmérő órával, kíváncsiságból. 180-as volt szinte végig a pulzusom – fogalmazott a sportoló.

– Tamás egyre jobb erőben van, nagyon bízok benne, hogy tavasszal mind a maratoni, mind pedig a félmaratoni távon jó eredményt fog elérni. Március 17-én utazik haza, utána majd itthon készül egy ideig – mondta Szemán János edző.

Eredmények
1. Kovács Tamás (HUN) 1:05:58
2. Dahhaoui Abdelaziz (MAR) 1:07:16
3. Zitane Oauziz (MAR) 1:07:49

vehir.hu
további cikkek
SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon SVSE SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon Székesfehérváron az U18-as atlétikai magyar bajnokságon vettek részt a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái, akik az elmúlt hétvégén összesen hét érmet szereztek; Derdák Sára duplázott, 1500 m-en és 800 m-en is a dobogó legfelső fokára. 2024. június 19. 20:01 Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek SVSE Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek Előfordulnak olyan „hosszú hétvégék”, amikor minden pillanatban történik valami és nincs idő „megállni”. Kapkodjuk a fejünket, hogy éppen hol és mi történik. Ilyen hétvége „íródott” a veszprémi Sportolj Velünk SE számára, amely megszállta péntektől vasárnapig a székesfehérvári atlétikapályát. 2024. június 17. 13:37 Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon Bartha-Kéri Bianka Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája az olaszországi Rómában rendezett atlétikai Európa-bajnokságon 800 méteren, illetve a 4x400 méteres női váltóval is jól szerepelt. 2024. június 12. 9:54 Bartha László nívós kitűntetésben részesült SVSE Bartha László nívós kitűntetésben részesült A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) ügyvezetője Az utánpótlásért-díjat vehetett a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ). 2024. június 10. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.