Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Kézilabdaünnepre készülnek

2012. február 15. 22:08
Szombaton (12:45) a Fradit látja vendégül a Veszprém Barabás KC a női kézilabda élvonalban. Földes Kata ujja eltört, Bulath elkezdte a munkát.

A Kiskunhalas és a Debrecen vendégeként aratott győzelem után a legutóbbi fordulóban újabb bravúros eredményt ért el a megyeszékhely női kézilabdacsapata, amely ötgólos hátrányból mentett pontot a feltörekvő Békéscsaba ellen.


Bulath Anita újra edzésben

Feszített a tempó, máris újabb kőkemény feladat vár Farkasékra: szombaton a tabella második helyén álló, válogatottakkal teletűzdelt Ferencváros ellen. A forduló rangadója szokatlan időpontban, 12:45-kor kezdődik. Ennek oka, hogy az RTL Klub televízió is műsorára tűzte az összecsapást.

– Feltételezem, hogy nem egy elvesztett, hanem egy megnyert pontról beszélhetünk a Békéscsaba elleni meccs kapcsán…
– Nagyon fontos és értékes pontot szereztünk egy feljövőben lévő csapattól, amelynek kiváló átlövői vannak, s amely odahaza meg tudta verni a Ferencvárost – kezdte a beszélgetést Gyurka János vezetőedző. – Ötgólos hátrányból álltunk fel ellenük, ami idáig nagy nehézséget jelentett nekünk. Ehhez minden játékos akarata, bizonyítási vágya, remek csapategység és jó egyéni teljesítmények is kellettek.

– Ezekre az erényekre szombaton is szükség lesz…
– A Fradinak minden pozícióban válogatott játékosai vannak. A KEK-ben elért legutóbbi fölényes sikerük is bizonyítja, hogy kellően fel vannak pörögve, gyors játékra képesek. A legnagyobb fegyverük a kemény védekezés, s az abból vezetett gyors lerohanások. Ezt már többször megtapasztaltuk. Nagyon nagy neveket sorakoztatnak fel, s ezek a lányok „becsukott szemmel” tudnak kézilabdázni, hiszen régóta együtt játszanak a klubjukba és a válogatottban is. Ismét egy nagyon nehéz meccs előtt vagyunk. A célunk elsősorban, hogy becsülettel, tisztességgel helytálljunk. Meggyőződésem, hogy mindenki százszázalékosan oda fogja tenni magát, s egy pillanatra sem fogjuk feladni.

– A nehézségik azonban továbbra is fennállnak.
– Most már elég régóta nem adatik meg, hogy teljes létszámban gyakorolhassunk. Hornyák Dóra kézfejsérülése miatt egyelőre nem foghat labdát. Emberovics Míra mérkőzésről mérkőzésre borzalmas fájdalommal játszik, s közben nagyon jó teljesítmény nyújt. Bulath Anita most már elkezdte a könnyített munkát. Nagyon bízom benne, hogy valamennyit ő is hozzá fog tenni a csapat teljesítményéhez, s minél hamarabb visszatérhet közénk. Földes Viktória vírusos gyomorfertőzéssel bajlódik, így csak könnyített edzésmunkát végez. Földes Katának pedig eltört az ujja, így ő biztosan nem fog tudni játszani szombaton. Megvannak a problémáink, azonban úgy gondolom, hogyha jól teljesítünk, akkor a mellénk álló közönség plusz egy embert jelenthet nekünk.

– Szokatlan időpontban rendezik az összecsapást, amelyet a klub fennállása során először egy országos nézettségű csatorna közvetít.
– Valóban szokatlan az időpont, amelyre nem mindenkinek tud könnyedén ráállni a bioritmusa. Erről külön beszéltem a lányoknak, ennek megfelelően mindenki megpróbálja már most úgy igazítani az étrendjét, sziesztáját, hogy nehogy „belealudjunk” a meccsbe. A kézilabda ünnepe egy ilyen tudású csapat ellen játszani és ezt megkoronázza az is, hogy a televízió közvetíti a találkozót. A legutolsó tévés meccsünkön, Érden nem azt az arcunkat mutattuk, amit valójában tudunk. Most újra itt a lehetőség, hogy megmutassuk, mit tudunk. Nagyon nagy fegyelmezettséggel, akarattal és koncentráltsággal kell pályára lépnünk. A csapat moráljában, küzdeni tudása alapján mindenre képes lehet, de egy jó eredményhez az kell, hogy a Ferencvárosnál többen rossz napot fogjanak ki.

– Az elődöntős álom továbbra sem téma?
– A helyezésekkel továbbra sem foglalkozunk. Itt van előttünk a napi feladat és a soron következő mérkőzés. Örömteli, hogy egyre kevesebb technikai hibával játszunk, s egyre jobban összeérik a társaság. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni az alapszakaszban, hogy utána még összeszokottabbá válhasson a játékunk. Ehhez az kell, hogy legyenek sikerélményeink.

Női kézilabda NB I, 18. forduló:
Február 18. (szombat) 12:45
Veszprém Barabás KC–FTC-Rail Cargo Hungaria
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
TV: RTL Klub

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.