Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C

Szavazzon a világverő veszprémire!

2011. szeptember 21. 14:08 // Forrás: Németh Attila, VEDAC/masz.hu
A VEDAC világbajnok kalapácsvetőjét, Pásztor Bencét is jelölte a kontinentális szövetség az Európai Atlétika Feltörekvő Tehetsége címre.

Az Európai Atlétikai Szövetség nyilvánosságra hozta az évenként kiosztásra kerülő két díj: a 2011. év Legjobb Európai Atlétája, illetve az Európai Atlétika Feltörekvő Tehetsége cím jelöltjeit.


Pásztor Bence

Az elismeréseket október 15-én az Európai Convention keretében adják át. A szavazás online történik, az EA hivatalos weboldalán várja a voksokat, egészen szeptember 26-ig. Az illetékesek elmondták, mindkét díj esetében úgy állították össze a jelöltek listáját, hogy lehetőleg az atlétika minden szakága képviseltetve legyen, illetve döntő szerepe volt annak is, hogy az atléták milyen eredménnyel szerepeltek az IAAF világbajnokságon, a fedett pályás Európa-bajnokságon, a Gyémánt Liga-viadalokon valamint más EA megmérettetéseken.

Csak nagyon kivételes esetben történik olyan, hogy egy szakágból több versenyző is jelölést kapjon. Ilyen nagy presztízsű díjak lévén, nemcsak a közvélemény, sportkedvelők szavazatai alapján dől el a végeredmény, hanem a média, az EA tagszövetségek képviselői, továbbá szakértők voksai is mérvadóak. (Minden szavazónak öt nevet kell megjelölnie.)

Idén két magyar atlétára is lehet szavazni. A 12 felnőtt férfi jelölt közé bekerült Pars Krisztián, a Dobó SE világbajnoki ezüstérmes kalapácsvetője, a jövő reménységeinek 13 fős mezőnyében pedig Pásztor Bencére, a VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetőjére lehet szavazni.

Biztatunk minden veszprémi sportbarátot, hogy szavazzon Pásztor Bencére az Európai Atlétikai Szövetség honlapján!

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.