Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Keleten a dobogóra is lenne esélyük

2011. szeptember 5. 11:07 // Forrás: rangado.hu
Vágó Attila, az NB II-es Veszprém FC vezetőedzője nyugaton a középmezőnyt célozta meg.

Mint arról beszámoltunk, a Veszprém FC hazai pályán 3-1-re győzött a Ferencváros II ellen szombat délután, az NB II Nyugati csoportjának harmadik fordulójában. Vágó Attila, a bakonyiak vezetőedzője a lefújás után a Rangadónak nyilatkozva elmondta, hogy a csapatépítést a sok sérült és a külföldiek magas létszáma is nehezíti.


Vágó Attila (archív fotó)

– Két vereség után a legjobbkor jött az első győzelem, amit ráadásul egy jó meccsen vívtak ki!
– Érdekes játék a futball! Az előző két fordulóban talán ennél jobban játszottunk, és mindkétszer vereséget szenvedtünk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Vágó Attila, a Veszprém vezetőedzője. – Sopronban kettő-nullás vezetésről buktuk el a meccset, az Ajka ellen pedig végig támadtunk, csak akkor nem rúgtuk be a helyzeteket. A mostani meccs annyiban volt más, hogy a kidolgozott helyzetek közül hármat értékesíteni tudtunk, és azt hiszem, összességében megérdemelt a győzelmünk. Egy jó csapat ellen nyertünk, a Ferencváros nem véletlenül vezette két forduló után a tabellát. Gratulálok a csapatomnak! Tényleg nagyon kellett ez a győzelem, hiszen ha három vereséggel indultunk volna, akkor már tényleg nagyon nehéz abból a gödörből kijönni. Így egy kicsit visszajött az önbizalmunk, de természetesen nem vagyunk elszállva, tudjuk, hogy hol a helyünk. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért.

– Mit gondol, reálisan hol a helyük a Nyugati csoportban?
– Én keleten dolgoztam nagyon sokat. Van keleten körülbelül háromszáz másodosztályú meccsem. Ez a Veszprém a Keleti-csoportban az első hat között lenne! A Szolnokkal játszottunk edzőmeccset, amelynek edzője voltam. A Szolnokot nem tartom jobb csapatnak, úgyhogy azt mondom, a dobogóért is tudnánk játszani. Itt a Nyugati-csoportban fontos lenne, hogy a nyolcadik-tizenkettedik hely között végezzünk. Annyit kell előrelépnünk, hogy legalább a tizenkettedik helyet megszerezzük, hogy ne alattunk húzzák meg a vonalat, hanem még legalább egy csapat legyen, ez a cél itt. Tehát a helyünk reálisan a nyolcadik-tizenkettedik hely környékén van. Remélem, hogy a rossz indulás ellenére ezt tudjuk teljesíteni.

– Morálisan, pszichésen biztosan nagyon jót tesz ez a győzelem, de mi a helyzet szakmailag? Hogy áll a csapatépítés folyamata így szeptember elején?
– Nagy gondjaink vannak, hiszen a csapatkapitányunk, Varga Tamás megsérült Sopronban, ezért nem tud védeni. Molnár Zoltán az előző bajnokságban a legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk volt, meghatározó emberünk, ő a csapatkapitány-helyettes, de szintén nem tud játszani. Nagyon fontos az is, hogy a válogatottjaink hiányoztak. Most Lang Ádám, aki szintén meghatározó játékosa ennek a csapatnak, minden meccsen végigjátszott. Múlt héten az a Novothny Soma hiányzott, aki most ugye sorsdöntő gólt szerzett. Ha az Ajka ellen itt lett volna három-négy ilyen szituációban, lehet, hogy akkor is nyerünk. Tehát mindig volt három-négy, sőt öt hiányzónk is. Ami még egy kicsit gond, hogy hat külföldink van. Ők et úgy kell kezelnem, hogy csak három lehet egyszerre a pályán. Most is egy jó formában lévő Thiagót lehoztam, hogy a védekezésünk stabilabb legyen. Holott a Nikolin is egy jó játékos, és ezt a harmadik gól előtt bizonyította is, milyen szépen elment a szélen! Tehát nagyon nehéz helyzetben vagyunk a sok sérült miatt, mert a magyaroknál nincs versenyhelyzet így, a külföldiek viszont egymással harcolnak. Összességében azt mondom, hogy ha felépülnek a sérültjeink, és jól kezelem a légiósokat, jól találom el, hogy ki mikor játsszon és melyik csapat ellen, akkor valószínűleg rendben lesz a csapatépítés.

– Az Ajka elleni vereség után megvédte a fiatal kapust, Kádár Balázst, és lám, most nagyszerű teljesítményt nyújtott, és fontos helyzetekben mutatott be bravúrt.
– Érdekes dolog, hogy most is rosszul kezdte a meccset, hiszen kiejtett egy labdát, utána viszont hihetetlen, hogy milyen változáson ment keresztül! Magabiztos volt, élt a játékkal, a szögleteknél határozott volt, a kijövetelei pontosak voltak, le a kalappal. Mondtam neki, hogy egy fiatal játékosnak ez kell, hogy lehetőséget kapjon. Természetesen várjuk, hogy Varga Tamás felépüljön, de Balázs bizonyíthatja, hogy hosszútávon lehet rá számítani.

Forrás: rangado.hu

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC Practical VSC Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben. 2024. április 14. 19:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.