Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Fair play világnap

2011. szeptember 1. 20:45 // Forrás: MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság
A FIFA tizenötödik fair play napjait a hivatalos nemzetközi mérkőzések időszakában 2011. szeptember 2-6. között tartja

A Magyar Labdarúgó Szövetség és annak elnöke, dr. Csányi Sándor felhívással fordul az ország valamennyi labdarúgójához, játékvezetőjéhez, szurkolójához és sportvezetőjéhez, hogy segítsék elő a fair play szellemét a FIFA fair play világnapja alkalmából.

A FIFA tizenötödik fair play napjait a hivatalos nemzetközi mérkőzések időszakában 2011. szeptember 2-6. között tartja. Ez a kezdeményezés Joseph S. Blatter, FIFA elnök és Michel Platini, UEFA elnök személyes támogatását élvezi.

– Sportágunkban a fair play alapvető fontosságú mindazok számára, akik a labdarúgásban részt vesznek! - nyilatkozta dr. Csányi Sándor. – Fenn kell tartanunk a sportszerűség szellemének értékeit és szüntelenül fáradoznunk kell annak előmozdításán. Felhívjuk Magyarország valamennyi szurkolóját, segítsenek nekünk ebben!

A FIFA és az UEFA felismerve a fair play alapvető szerepét, szükségesnek tartja annak minden sporttevékenységben való alkalmazását, beleértve a gyermekek sportját.

– A gyermekeknek erős értékekre van szükségük, amelyek mentén felnőnek. A labdarúgás, mint csapatsport, ráébreszti őket, milyen fontos a fegyelem, a tisztelet, a csapatszellem és a fair play, a játékban és az életben egyaránt. A FIFA mozgalma nem korlátozódik a játéktérre. A szövetség ezt a szellemet a társadalomra is ki akarja terjeszteni és ezt jövőnkkel a gyerekekkel kezdeni.” – mondta J. Blatter, a FIFA elnöke.

Platini elnök a következőket fűzte hozzá: – Büszkék vagyunk, hogy a béke, megértés és fair play szellemében támogathatjuk a labdarúgást mindenféle politikai, vallási, faji vagy egyéb diszkrimináció nélkül. Fogjunk össze és mutassunk tiszteletet – mindannyian egyformák vagyunk, amikor a labda lábunk előtt gurul!

Most a FIFA tizenötödik fair play napját ünnepeljük, 1997 évi bevezetése óta. Az előző években számos országban ünnepelték meg ezt a napot a szabadidősporttól az élvonalig, helyi kezdeményezések sokaságával.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.