Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Együtt a kisbabámmal és más kismamákkal”

2011. augusztus 31. 11:52
Bár magam is gyakorló anyuka vagyok, a Pöttöm Baba-Mama Klubba mégis előadóként kerültem, ahol azonnal megfogott a varázslatos légkör…

…Rögtön tudtam, igaz körre leltem. Azóta is vallom, hogy néprajzi előadást legjobb édesanyáknak tartani, hiszen ők azok, akik a családi hagyományt megteremtik, ápolják és féltve őrzik.

A Pöttöm Baba-Mama Klub 2008 őszén indult civil kezdeményezésre. Makó Judit a fővárosból került Veszprémbe, és kisbabájával társaságot próbált keresni. A Városi Művelődési Központ megörült jelentkezésének, és azóta rendszeresen biztosítanak nekünk termet, ahol összejöhetünk.

A klub első évadjában rendszeresen szervezett és hirdetett programok szerepeltek – különböző babás témákban hallgattunk meg szakembereket, illetve havonta védőnő is látogatott hozzánk, és vele is lehetett beszélgetni.

Időközben barátságok szövődtek közöttünk, akik rendszeresen járunk, illetve a VMK-val való kapcsolat is kivirágzott. Babaruha-börzéket szerveztünk együtt, ahol az árusító kismamák mellett vállalkozások, boltok is bemutatkozhattak, illetve gyerekprogramok is várták az érdeklődőket.

Jelenleg „két generáció” között vagyunk, hiszen az eredeti csapat gyermekei lassan háromévesek, érkeznek a kistesók, és örömünkre becsatlakoznak új édesanyák, illetve GYES-en lévő apukánk is van, aki szívesen hozza kislányát szerdánként. Így most 0–3 év között minden korosztályból vannak baba-tagjaink, és minden érdeklődőnek, új látogatónak nagyon örülünk.

Saját ismeretségi köreinkből, közös ötletelések alapján szervezzük a programokat, így lehetőség van meghatározott témában jártas szakértővel való találkozásra. Beszélgettünk többek között egyetemi docenssel a korai nyelvtanulásról, pszichológussal a testvérféltékenységről, néprajzkutatóval az ünnepi hagyományokról, kozmetikussal a striákról, a Csalán egyesület képviselőjével a környezet-tudatosságról.

Közösen látogattunk meg játszóházakat, bábszínházi előadásokat, ugyanakkor egyre jobban élvezzük azokat az alkalmakat, amikor csak együtt vagyunk, és közösen játszunk a gyerekekkel. Megtanuljuk egymás kedvenc mondókáit, bújócskázunk, énekelünk, illetve kibeszéljük magunkból a heti aranyköpéseket, örömöket és küszködéseinket. Megosztjuk egymással, milyen gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet vagy izgalmas regényt olvastunk el, milyen játékokat sikerül az otthon fellelhető dolgokból barkácsolnunk, recepteket cserélünk, és megkóstoljuk egymás főztjét, süteményét, igény szerint szülinapi zsúrt szervezünk.

A VMK által biztosított teremben külön számunkra terítenek le szőnyeget, és egy szekrényünk is van már tele játékokkal.

Minden szerdán 10 és 12 óra között megtalálhatók vagyunk a 118-as teremben. Emellett levelezőlistánkon keresztül tartjuk még a kapcsolatot egymással – itt szoktuk egyeztetni, hogy mikor melyik játszótéren fussunk még össze a héten, illetve itt emlékeztetjük egymást a megbeszélt alkalmakra.

Legközelebbi szervezett programunk az immár 5. Pöttöm BabaBörze és BolhaPiac, ami 2011. szeptember 24-én, szombaton 8 és 16 óra között lesz a Veszprém, Mester utca 31-ben.

 

bíborcsiga
 

A cikk a LÉK (Lélek Éled Kör) támogatásával készült

Fotók: http://pottomklub.blogspot.com

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.