Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi kismamákat is támogattak

2021. június 2. 12:56
Három egyedülálló veszprémi kismama vehet át életkezdő ajándékcsomagot, amiben az újszülöttek ellátásához legszükségesebb dolgokat találják meg.

A csomagokat a babamamatudakozo.hu állította össze egy adománygyűjtő akció keretében, és a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével juttatják el Magyarroszág nagyvárosaiba, köztük Veszprémbe is. 

A kelengyecsomagot finn mintára állították össze: nyelvrokonainknál a második világháború idején kezdett el kartondobozokban az életkezdéshez szükséges holmikat ajándékozni az anyukáknak az állam – a doboz maga matraccal kibélelve egyben fekvőhelye is az újszülött gyermekeknek. A finneknél a háború okozta szükség hívta életre a kezdeményezést, népszerűsége azonban a mai napig töretlen.

Porga Gyula polgármester szerdán a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón kijelentette: a város szívesen áll minden, a családokat támogató akció mellé – és maga is sokat tesz a családokért, a szociális támogatások mellett például azzal is, hogy a városi beruházásoknál is ügyelnek a családok igényeire.  

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.