Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Fertig Fruzsina ötödik lett az Eb-n

2011. július 25. 10:16 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC kalapácsvetője remek teljesítménnyel, elsőévesként lett 5. a Tallinban zajló junior atlétikai Európa-bajnokságon.

Öt veszprémi versenyző képviselte hazánkat a kontinensviadalon. Az 5. hely megszerzésével Fertig Fruzsina teljesített a legjobban a VEDAC atlétái közül. Zentai Tibor tanítványának a selejtezőben egy érvényes dobás is elég volt a döntőbe jutáshoz, ahol 61,02 métert dobott, mely 8 centiméterrel maradt el egyéni csúcsától.


Fertig Fruzsina

Árvay Krisztián és Töreky Balázs a férfiak kalapácsvető mezőnyében harcolta ki a 12-es döntőbe jutást. Árvay 68,27 méteres dobással, mindössze két centiméterrel lemaradva a nyolcadik helyről a kilencedik, míg Töreky 67,83 méterrel tízedik lett. Érdekesség, hogy a férfi kalapácsvetés aranyérmese az a francia Quentin Bigot lett 78,45 méterrel, aki két hónappal ezelőtt, Veszprémben edzőtáborozott.

Gönczöl Máté 110 méteres gátfutásban indult, az előfutamában remek versenyzéssel, 14,01 másodperccel ért célba, és jutott tovább. Kungl József tanítványa a döntőbe jutást nem tudta kiharcolni, futamában a hetedik helyen zárt, az időeredménye (14.64) alapján a huszadik helyre rangsorolták élete első világversenyén.

Szalai Benjamin 3000 méter akadályfutásban indult. Tóthné Stupián Anikó tanítványa futamában sokáig az élbolyban futott, ám a vége előtt nem sokkal elesett és diszkvalifikálták.


A magyar junior válogatott

A hétvégén rendezték Debrecenben a Kelet-kupa nemzetközi atlétikai versenyt, ahol a VEDAC-ot Mozsdényi Dávid képviselte. Mozsdényi József tanítványa 55,36 méterrel megnyerte a férfi diszkoszvetést.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.