Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kis pénz, kis foci

2011. június 16. 22:55
A „tanuló” évet követően stabil középcsapattá válna az NB II-ben a Veszprém FC. Az idény történéseiről Garai Péter ügyvezetőt kérdeztük.

Újoncként a 14. helyen végzett az NB II Nyugati csoport tizenhatos mezőnyében a megyeszékhely labdarúgócsapata. E pozíció a versenykiírás értelmében kiesést jelentett volna, ám az MTK élvonalbeli búcsúja, és több NB III-as bajnokcsapat visszalépése miatt a VFC végül a második vonalban ragadt.

A csapat irányítást a téli szünetben Vágó Attila vette át a tisztségéről lemondó Orbán Tamástól. Az érkező szakember – Hegedűs Gyula, Hevesi-Tóth Tamás, Molnár Zoltán, Zsömlye György és a brazil Alex személyében – rutinos játékosokkal erősíti meg a keretet. Az idény tapasztalatairól, s a következő évad célkitűzéseiről a klub ügyvezetőjét és játékosát, Garai Pétert kérdeztük.

– Miként tekint vissza az őszi idényre? Mondhatjuk, hogy ez az időszak elsősorban a tapasztaltszerzésről szólt?
– Egyértelműen így van. A bajnokság e szakaszában nem voltunk tisztában azzal, hogy milyen követelményeket támaszt velünk szemben a másodosztály, s nem ismertük a mezőnyt. Abszolút amatőr csapatként szerzetünk tizenkét pontot, ami nem mondható jónak, de nem is rossz eredmény annak tükrében, hogy rendre profi csapatokkal találtuk magunkat szemben.


Garai Péter

– A téli szünet mozgalmas volt.
– Sajnálatos módon Orbán Tamás nem vállalta tovább a munkát, ekkor megkerestük Vágó Attilát, akinek voltak feltételei a felkéréssel kapcsolatban. A klubvezetés megpróbált megfelelni ezeknek a kéréseknek, Attila pedig elfogadta az ajánlatunkat. A szakembernek azt a célt tűztük ki, hogy tartsa benn a csapatot.

– Ősszel tizenkét, tavasszal tizennyolc pontot szereztek. Mi változott a kiírás második felére?
– Jó futballisták érkeztek hozzánk. Attila pedig arra törekedett, hogy minél több olyan labdarúgónk legyen, aki délelőtt is tud edzeni. Emellett a szemléleten próbált, illetve próbál a mai napig változtatni. Mert bár az anyagi lehetőségeink nem engedik, hogy profi együttessé váljunk, a szemléletünknek viszont annak kell lenni. Aki eljön edzésre, annak maximális bedobással kell teljesítenie a feladatokat, s a magánéletben is úgy kell készülnie, étkeznie, mint egy profi sportoló.

– Végül nem kellett osztályozót játszani. Feltételezem, hogy fellélegeztek az MLSZ döntése után.
– Valóban, egyrészt hatalmas anyagi teher lett volna az osztályozó, másrészt elfáradtak a játékosok. Az osztályozónak egyébként bármi lehetett volna a kimenetele, de arra szerencsére nem került sor. Az MLSZ ugyanis úgy döntött, hogy nincs értelme lejátszanunk azt. Tudni kell, hogy az NB II nagyon nagy anyagi terhet és kihívást jelent a csapatoknak, amit nem könnyű vállalni. Megjegyezném, hogy harminc pontot szereztünk, amellyel a 14. helyen végeztünk. Évek óta nm esett ki senki ennyi ponttal, sőt, sokkal kevesebbel is bent szoktak maradni.

– A csapat nem játszott döntetlent.
– Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk stabilak, ami az egész évünkről elmondható. Tanuló éven vagyunk túl, ami egyaránt vonatkozik játékosra, edzőre, vezetőkre. Meg kellett szoknunk a légkört.

– Összességében elégedett a klubvezetés?
– Nem teljes mértékben. Sokan nem érezték át, hogy az NB II más követelményeket állít elénk, s ez nemcsak a játékosokra vonatkozik.

– Vágó Attila szerződését 2013 nyaráig meghosszabbították. Ezek szerint kétoldalú a bizalom.
– Igen. Attilát megismerve úgy gondoljuk, hogy vele tudunk előre lépni. Ő pedig elmondása szerint olyan környezetbe került, amely bár nem profi, viszont rend és nyugalom van, ami elég kevés csapatról mondható el Magyarországon.

– A klub nemrég azonnali hatállyal felfüggesztette Tatai József és Boromisza Gábor játékjogát.
– Ezt nem szeretném kommentálni.

– Milyen célt tűznek ki a 2011/12-es idényre?
– Szeretnénk stabil középcsapat lenni. Konkrét helyezést nem határozunk meg, de azt szeretnénk, hogy ne fenyegessen bennünket a kiessé réme. Vessük meg a lábunkat ebben az osztályban, s legyünk stabilak.

– A szurkolókat ez idő tájt a keretben történő változások érdeklik a legjobban.
– Biztos, hogy lesznek távozóink és érkezőink, nagy változásokban azonban nem kell gondolkodni, hiszen mit tudjuk: „kis pénz, kis foci”. A nevezési díjak, utazási költségek stb. emelkedtek, így az anyagi lehetőségeink is egyre jobban szűkülnek. Először megpróbálunk megegyezni a jelenlegi játékosainkkal. Ennek eredményessége is befolyásolhatja, hogy kik érkezhetnek majd. Aki pedig nem úgy teljesített, ahogy elvártuk, annak a helyére megpróbálunk igazolni. Elsősorban csatárt, illetve középpályást szeretnénk Veszprémbe csábítani. Tehát nekünk vezetőknek még nem ért véget az idény.

Az alakulat július 11-én kezdi a felkészülés a következő évadra.

Zatkalik Dávid
további cikkek
EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.