Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Falunap és díjátadó

2011. június 11. 22:26
A kádártai falunapon adták át első alkalommal a Dévai Bíró Mátyás-díjat szombaton, amit L. László Gizella vehetett át a városrészért tett munkásságáért.

Gazdag szórakoztató program várt mindenkit, aki ezen a napon ellátogatott Kádártára. A 17. alkalommal megrendezett falunapon tánc és ének egyaránt helyet kapott a színpadon, emellett ízes csemegék, hűsítő italok, vidám játékok biztosították a tökéletes kikapcsolódást.

A jelenlévőket Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a késő délutáni órákban, majd a rendezvényhez kapcsolódva első alkalommal adták át a Dévai Bíró Mátyás-díjat. Az elismerésben az részesülhet, aki sokat tett Kádárta városrész kulturális életének fellendítéséért, a közösségek formálásáért, fenntartásáért, a kádártati identitás erősítéséért, a városrész nevének öregbítéséért. A helyi önkormányzat egyhangúlag úgy döntött, hogy 2011-ben L. László Gizellának adományozza a díjat, amit Czaun János képviselő nyújtott át.

L. László Gizella a herendi porcelángyár iskolájában tanult meg festeni és rajzolni. A magas szintű művészeti képzésnek köszönhetően sokoldalú tudásra tett szert, tanárának biztatására kezdett el festészettel foglalkozni. 1992 óta nagyon sok csoportos és egyéni kiállítása volt. 2010-ben Art- és Aranyecset-díjjal ismerték el munkásságát. Ha egyetlen dolgot kellene kiemelni a művész személyiségéből, az az önzetlenség lenne – hangzott el a művész méltatásában.


N. László Gizella

A késő éjszakába nyúló utcabált követően sem maradnak rendezvény nélkül a kádártaiak, vasárnap gyereknapot tartanak a helyiek nagy örömére.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.