Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Orbán Éva: olimpiai szint harmadszor

2011. június 8. 18:09 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC kétszeres olimpikon kalapácsvetője Athén és Peking után Londonban is ott lehet, aki a vidékbajnokságon B szintet dobott.

Az olimpiai kvalifikáció első évében már két B szinttel rendelkezik városunk patinás atlétikai klubja, a VEDAC. Kovács Tamás maratonfutó után a már rutinos olimpikonnak számító kalapácsvető, Orbán Éva is közel került Londonhoz.


Orbán Éva

Az Egyesült Államokban idén közgazdász diplomát szerzett atléta május közepéig Dan Lange irányításával készült, itthon pedig Zentai Tibor segíti a felkészülését. A június 2-i, St. Pöltenben rendezett verseny még az időeltolódás miatti átállás jegyében tellett, de Éva 68,19 méteres eredménye már bizakodásra adhatott okot a két nappal későbbi, zalaegerszegi vidékbajnokság előtt.

A VEDAC kiválósága kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, magabiztosan nyerte a versenyt, és az utolsó dobásával sikerült teljesítenie az olimpiai B szintet. A 69,66 méteres eredmény egyben az idei dél-koreai világbajnokságra is repülőjegyet ér.

– Rosszabb eredményre számítottam, mert a két verseny közé egy súlyemelést is beiktattunk, ezért azt hittem, hogy nem leszek friss. Ausztriában az időjárás sem volt jó, de nem készültem rá nagyon a vidékbajnokságra, későbbre terveztem szintet érő dobást. Idén sokkal jobban sikerült az alapozás, nagyon jó állapotban vagyok – mondta határozottan Orbán Éva, aki számára a B szint már szinte biztos olimpiai részvételt jelent, hiszen jelenleg nincs a magyar mezőnyben olyan, aki jobbra lehet képes nála. Ennek ellenére ő biztosra akar menni, tovább szeretne javítani az eredményén, és megcélozza a 71,5 méteres A szintet, valamint Dívós Katalin (Dobó SE) tíz éve fennálló 70,79 méteres magyar csúcsát.

– Ebből a hétvégéből kiindulva nem lehetetlen, hogy még idén megdöntsem a magyar csúcsot, még engem is meglepett ez az eredmény. Sokkal jobb volt az idei felkészülésem, még csak most kezdjük el a gyorsítást, így várhatóan tovább fog javulni az eredményem. 2008-ban dobtam utoljára egyéni csúcsot, majd jött egy sérülés, ami kitartott 2009-ig, és a 2010-es évem sem volt az igazi. Idén jöhet egy áttörés, sokkal erősebbnek érzem magam. A következő versenyem Göteborgban lesz, júliusban a Balaton Bajnokságon szeretnék nagyot dobni, majd augusztus végén a világbajnokság lesz a fő versenyem – mondta bizakodóan Orbán Éva.

A július 9-i Balaton Bajnokságon hazai pályán láthatjuk versenyezni Orbán Évát, majd a dél-koreai világbajnokság előtt Kínába utazik kétszeres olimpikonunk, az Universiadén vesz részt, ami remek felkészülés lehet a vb-re.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.