Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eplényi Vigasságok 2008.

2008. július 4. 13:33
Idén 6 település méri össze ügyességét, gyorsaságát, erejét és tudását augusztus 9-én az Eplényi Vigasságokon.
Augusztus 9-én, immáron hetedik alkalommal rendezik meg az Eplényi vigasságokat. A rendezvényen hat település vesz részt: Bakonynána, Gyulafirátót, Hárskút, Kádárta, Nagyesztergár és Eplény.

A mezőnynek egy „tízpróbán” kell helytállnia. A különféle versenyszámoknak köszönhetően gyermekek és felnőttek is versengenek majd délelőttől kora délutánig. Az 1 csapatkapitányból és 24 versenyzőből álló vegyes csapatok ügyességi, gyorsasági és erőnléti versenyeken bizonyíthatnak. A tízpróba versenyszámai idén a következők lesznek:

I. férfi kispályás focibajnokság
II. gyermekek ügyességi versenye
III. céllövőverseny
IV. „Csülökpörkölt Bakonyi módra” főzőverseny
V. fafűrészelő verseny
VI. természetrajzi fejtörő gyermekeknek
VII. felnőttek ügyességi versenye
VIII. erősemberek versenye
IX. "Létrafutás"
X. csapaterőpróba

Fiskál János, Eplény polgármestere elmondta, a hagyomány szerint páros évben az első versenyszámban férfiak mérik össze tudásukat kispályás focibajnokságon, páratlan évben pedig nők küzdenek egy más ellen. Így idén a férfi 8 fős csapatoknak szurkolhatunk. A vigasság plakátja július 10-én jelenik meg, mely a www.epleny.hu weboldalon is megtekinthető lesz.



Korábbi években a csapeterőpróbán szalmabála gurítása volt a feledat, de toltak már lovasszánt is. Idén is szántolásban versengenek a csapatok.



A „létrafutás” versenyszámban a 2 fős csapatoknak figyelniük kell arra, hogy az előre felállított akadálypályán lehetőleg minél kevesebb karót döntsenek ki. Az időeredmény a fontos.



Délutántól a község központjában felállított szabadtéri színpadon különböző színjátszók és zenészek lépnek fel, s szórakoztatják a kellően elfáradt résztvevőket és az odalátogatókat egyaránt. A kikapcsolódás egészen hajnalig, kifulladásig tart.
Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.