2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Először bajnok a Videoton

2011. május 11. 21:16
MTI
A székesfehérvári labdarúgócsapat megszerezte története első bajnoki címét, miután az NB I 28. fordulójában 3-1-re legyőzte a Kaposvárt.

A Videoton labdarúgócsapata megszerezte története első bajnoki címét, miután a Monicomp Liga 28. fordulójának szerdai játéknapján 3-1-re legyőzte a Kaposvári Rákóczi együttesét, így nyolcpontos előnye a második Pakssal szemben behozhatatlanná vált két körrel a bajnokság vége előtt. Videoton-Kaposvár 3-1. Ezzel eldőlt, hogy a székesfehérvári alakulat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat. Miután a Videoton a jövő keddi kupadöntőben is érdekelt, biztossá vált, hogy ottani ellenfele, a Kecskemét az Európa Liga selejtezőjében lesz érdekelt. Ezáltal a bajnokságból a második és a harmadik helyezett jut még az EL-selejtezőbe.


fotó: vidi.hu

Nagy elánnal kezdtek a fehérváriak, rögtön magukhoz ragadták az irányítást, de támadásaik végén sokáig nem találtak célt a lövések. A Kaposvár elsősorban a kontrákra rendezkedett be, de csak elvétve jutott el a hazai tizenhatosig. A Vidi azonban az első félidő hajrájában nagyot lépett az aranyérem felé, Nikolic révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után is a Videoton irányított, rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul a piros-kékek, mígnem aztán a csereként beállt Grumic első labdaérintéséből egyenlített. Sokáig nem kesergett a Videoton, mert Polonkai és Szakály a bajnoki címhez lőtte a fehérváriakat.

vehir.hu