Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Könnyű csoportba került férfi kézilabda-válogatottunk a világbajnokságon / A januári világbajnokságon papíron csak Franciaország lesz erősebb az ellenfelek közül

2008. június 22. 9:34
A legkönnyebb csoportba került a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2009. január 16. és február 1. közötti horvátországi világbajnokságon. A B-csoport lett a halálcsoport, ennek köszönhetően az águnk már nem olyan kedvező, mivel a csoportmérkőzések után a horvát, svéd, spanyol hármasból kerül ki valószínűleg a következő ellenfél.

A bosnyákok elleni félbeszakadt sorsdöntő vb-selejtező után az EHF fegyelmi bizottsága is hivatalosnak ismerte el a magyar válogatott továbbjutását. A bosnyákok fellebbeztek, azonban csak arra van esélyük, hogy csökkentsék büntetésüket.

A magyar válogatott csoportbeli ötödik ellenfele egy amerikai együttes lesz. A Pánamerikai térség selejtezőjét június 24. és 28. között játsszák, ennek megfelelően Argentína, Brazília, Uruguay, Kanada, Chile, Grönland, Kuba és a Dominikai Köztársaság közül a második helyezett lesz a Skaliczki-csapat ötödik csoportellenfele.

A csoportokból az első három jut tovább egy-egy újabb hatos-csoportba, ahol a első két helyezett játszik a másik csoport két legjobbjával az elődöntőben, majd azon meccsek győztesei fogják játszani február 1-jén a torna döntőjét.

A-csoport
Franciaország
Magyarország
Szlovákia
Románia
Pán-Amerika 2.
Ausztrália

B-csoport
Horvátország
Svédország
Spanyolország
Dél-Korea
Kuvait
Pán-Amerika 3.

C-csoport
Németország
Lengyelország
Macedónia
Oroszország
Tunézia
Algéria

D-csoport
Dánia
Norvégia
Egyiptom
Pán-Amerika 1.
Szerbia
Szaúd-Arábia

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.