Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

EB 2008: Az eddigi mérkőzések alapján Spanyolország és Hollandia a favorit / A mai napon az első negyeddöntővel megkezdődik az egyenes kieséses szakasz

2008. június 19. 19:24
Két döntőnek is beillő párosítást hozott a négy negyeddöntő. Portugália mindig is ontotta magából a tehetségeket egész Európába, míg mai ellenfelénél, Németországban pedig inkább az elvégzett munka és a hozzáállás dominált mindig is nem kevés kiemelkedő eredménnyel a múltban. A másik kiemelkedő rangadó az utolsó meccs lesz a sorban a legjobb nyolc között, mégpedig Spanyolország eddigi legnevesebb ellenfelével kell hogy szembenézzen, az aktuális világbajnok Olaszország várja az eddig jó formában játszó hispánokat.
Eddig két meglepetés-csapatról tudunk beszámolni, akiket nem igazán vártak a fogadóirodák a legjobb nyolc közé. Török- és Oroszországról van szó. Persze ne temessük őket már most, következő ellenfeleik ugyan eddig minden meccsüket hozták, azonban gondoljunk csak vissza a négy évvel ezelőtti (sokak szerint megismételhetetlen) görög válogatottra, amely a legkisebb eséllyel vágott neki az egyenes kieséses rendszernek akkor, és három 1-0-ás mérkőzés eljuttatta őket a csúcsra. Akkor Franciaország, Csehország és Portugália volt a három szenvedő fél, és ők semmivel sem voltak rosszabb formában, mint a mostani ellenfelek, Horvátország és Hollandia.
A horvátok törökök elleni mérkőzésén nem fog sokat számítani az eddigi három meccs, két fanatikus csapatról és szurkolótáborról van szó, nem feltétlen színvonalas mérkőzés várható, de mindenképpen otthagyja a lelkét is minden pályára lépő játékos. Itt nem sztárok fognak dönteni, akinek jobban fog működni a játéka, mint csapat, az veheti fel a következő körben a harcot a német - portugál meccs győztesével.
Az oroszok pedig végre Arsavinnal a keretben mindenki számára kemény diók lehetnek. Láttuk az első két meccsen, hogy nagyon hiányzik Pogrebnyak elölről, sokszor kilátástalan volt a támadójáték, a svédek elleni mérkőzésen pedig láthattuk, hogy mennyire hiányzott a korábbi meccseken az eltiltásából visszatérő Arsavin. Ő az a kreatív játékos, aki ki tud emelkedni egy ténylegesen csapatként jól funkcionáló együttesből. Az oroszok persze erő-focit játszanak, mindig ez volt az ismérvük szinte az összes sportban, ahol számít a testfelépítés. Hogy mire lesz elég ez ellen a technikailag majdhogynem tökéletes holland foci? Meg fogjuk látni, az önbizalom és az eddigi eredmények az oranje felé húzzák az esélyesség terhét.

A vehir.hu tippjei:
Portugália - Németország           2:2    tj.:11-esekkel Németország
Horvátország - Törökország        2:0
Hollandia - Oroszország               0:1
Spanyolország - Olaszország        1:3
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.